Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Stefan GP zvyšuje tlak na US F1, kritizuje FIA

Stefan GP zvyšuje tlak na US F1, kritizuje FIA

Američany označuje jako snílky, kteří oslabují F1.

Stefan Grand Prix má za to, že šéfové formule 1 budou mít co vysvětlovat, pokud některý z nováčkovských týmů nezvládne nastoupit do letošní sezóny šampionátu a srbský tým zároveň nedostane místo na startovním roštu.

V prohlášení na stránkách týmu, které rovněž obviňuje US F1 z "oslabování" formule 1, vyjádřil Stefan GP frustraci ze situace, v jaké se nyní nachází.

Zatímco kontajnery týmu dorazily do Bahrajnu pro případ pozdního udělení místa na startovním roštu, Stefan GP žádá odpovědi na otázky, proč FIA nečiní a neumožní týmu vstoupit na rošt, zatímco projekt US F1 je evidentně na pokraji kolapsu.

"Stefan GP by rád veřejnost informoval o tom, že kontajnery, které jsme poslaly na začátku února, dorazily do Bahrajnu," stojí v prohlášení týmu a přiložena je i kopie expediční listiny.

"Během následujícího týdne ukážeme náš Stefan F1 vůz tisku jakožto konečný doklad o tom, že bychom měli být připuštěni na startovní rošt v Bahrajnu.

V případě, že nedostaneme šanci v Bahrajnu závodit, a pokud se tu zároveň některý z týmů neukáže, někdo bude mít problém s vysvětlováním, co se stalo.

Snílci z USA budou muset vysvětlit své činy, jelikož vědomě oslabují formuli 1 sny o perfektním světě a pohádkách o úspěchu. Úspěch ale nepřichází tlacháním ale tvrdou prací a spoustou kuráže."