Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Stefan GP podává přihlášku do sezóny 2011

Stefan GP podává přihlášku do sezóny 2011

Srbský tým se znovu pokusí dostat se na startovní rošt.

Stefan GP, srbský tým vedený Zoranem Stefanovičem, jehož úsilí o vstup na startovní rošt ročníku 2010 po vypadnuvším US F1 zarazila Mezinárodní automobilová federace, oznámil restart projektu a podání přihlášky do výběrového řízení pro sezónu 2011.

Stefanovič oznámil, že jeho tým podepsal smlouvu se starostou města Stará Pazova (25 km od Bělehradu) o vybudování okruhu pro formuli 1 a týmové základny.

"Jde o důkaz, že se chceme stát seriózní hi-tech společností a že bereme vážně naši účast ve formuli 1 v dlouhodobém měřítku," řekl Stefanovič. "Chceme být součástí formule 1 v dlouhodobé i krátkodobé budoucnosti a věřím, že konečně dosáhneme na úspěch, který si zasloužíme."

Stefan GP potvrdil, že podává přihlášku do výběrového řízení na 13. tým startovního roštu (dalším přihlášenými jsou Epsilon Euskadi a Durango).

Kromě toho tým zveřejnil seznam 12 jezdců, které zvažuje do svého kokpitu - mezi nimi opět nechybí šampion z roku 1997 Jacques Villeneuve a Kazuki Nakadžima, kteří měli za srbský tým závodit již letos. V seznamu se ale objevují i jména jako Ralf Schumacher, Takuma Sato, Christian Klien či Sebastien Loeb.