Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren si pozval FIA na kontrolu svého křídla

McLaren si pozval FIA na kontrolu svého křídla

Britský tým nemá pochybnosti o legálnosti svého řešení.

Charlie Whiting, technický šéf Mezinárodní automobilové federace (FIA), dnes prohlédne zadní křídlo monopostu McLaren, aby potvrdil, zda je návrh týmu v souladu s pravidly.

Šéf Red Bullu Christian Horner včera prohlásil, že někteří soupeři McLarenu vyjádřili pochybnosti nad konceptem airboxu, krytu motoru a zadního křídla monopostu MP4-25, který má vozu umožňovat snížení odporu vzduchu a nabrat vyšší rychlost na rovinkách.

McLaren je přesvědčen, že jejich vůz je v souladu s pravidly, a FIA potvrdila, že byl Whiting pozván týmem do továrny ve Wokingu, aby záležitost ověřil.

"Nemáme ohledně toho obavy, ale byli jsme pozváni týmem, abychom zkontrolovali vůz, takže se na to Charlie podívá," řekl mluvčí FIA Daily Telegraphu.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh očekává, že Whiting řešení jejich vozu pohotově schválí. Telegraphu řekl, že s FIA záležitost konzultovali již během vývoje.

"Ano, křídlo je odlišné a inovativní," řekl Whitmarsh. "Ale byli jsme s Charliem v kontaktu během posledních několika měsíců, abychom si ověřili, že splňuje pravidla. Byli jsme ujištěni, že splňuje."