Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Katar má v plánu hostit závod formule 1

Katar má v plánu hostit závod formule 1

Šlo by již o třetí podnik na Blízkém východě.

Katar by se podle všeho mohl brzy připojit do kalendáře seriálu formule 1. Na okruhu v Losailu, který v současnosti hostí závody MotoGP, již probíhají potřebné změny pro budoucí příchod formule 1.

"F1 je součástí našich budoucích plánů," řekl prezident katarské motoristické federace Nasser bin Khalifa al-Attiyah deníku Gulf Times. "Jakmile bude vše připravené, trať bude prověřena bezpečnostním komisařem a následně licencována pro oficiální testy formule 1. Pak budeme připraveni vstoupit do seriálu formule 1."

Mezinárodní automobilová federace (FIA) vyšle do Kataru Charlieho Whitinga hned po skončení úvodního závodu sezóny v Bahrajnu.

"Uděláme to, co nám Whiting navrhne," řekl al-Attiyah. "Splníme veškeré požadavky formule 1, předtím než zažádáme o pořádání závodu."

Prezident FIA Jean Todt po návštěvě země řekl: "Pro Katar je snadné hostit závod formule 1. Jde o komerční záležitost, kterou budou mít na starost FOM a místní organizátoři. Na Blízkém východě máme již dva závody formule 1 (Bahrajn a Abu Zabí). Katar by byl vítaným přírůstkem."