Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Force India chce pravidelné body, občas pódium

Force India chce pravidelné body, občas pódium

"Jsme skutečně odhodláni posunout se o úroveň výše."

Šéf Force India Vidžaj Mallya je přesvědčen, že jeho tým bude letos pravidelně dosahovat bodovaných umístění.

"Rok 2009 jsme zakončili výsostně - naše vůbec první body, pódium a posun o místo nahoru v Poháru konstruktérů," řekl Mallya.

"Už to je dost, abychom si letos stanovili mnohem vyšší laťku, my jsme však skutečně odhodláni posunout se o úroveň výše.

Naším cílem musí být pravidelné body a příležitostná pódia a víme, že je možné toho dosáhnout. Mám v našich pilotech a technicích velkou důvěru, myslím, že jsme se nyní všichni dostali na společnou vlnu.

Velmi mě povzbudila celková výkonnost, na trati i v továrně. Dobré časy v testech se v novinách vyjímají dobře, ale je velmi obtížné poznat, jak na tom jsme, dokud nebudeme v Bahrajnu.

Nicméně počáteční komentáře jezdců jsou rozhodně povzbudivé a to přináší další tři až čtyři desetiny - pokud jsou spokojení a jsou si vozem natolik jistí, že mohou skutečně bojovat."

Pilot týmu Vitantonio Liuzzi tvrdí, že Force India by měla být schopna bodovat poprvé již tento víkend.

"Při prvním závodě chceme ukázat, že se naše práce přes zimu vyplatila. Naším cílem jsou body a dostat se mezi nejlepšími deseti tak vysoko, jak jen to bude možné," řekl Liuzzi.

"Ale buďme realističtí - několik bodů by mělo být dosažitelných a doufejme, že vše půjde při prvním závodě tak dobře jako během testů, včetně spolehlivosti."