Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren žádá podporu nováčkovským týmům

McLaren žádá podporu nováčkovským týmům

"Musíme podporovat vstup nových týmů na startovní rošt."

Tým McLaren vyjádřil svou podporu novým týmům a věří, že je třeba nováčky stabilizovat tak rychle, jak jen to bude možné.

Výkonný ředitel britského týmu Jonathan Neale řekl, že k nováčkovským týmům jako Virgin nebo Lotus by měla směřovat podpora, nikoli pohrdání z důvodu nedostatku zkušeností z vrcholového závodění.

"Jako skupina musíme podporovat vstup nových týmů na startovní rošt," řekl Neale. "Velmi respektuji výroky jednotlivých pilotů a jeden či dva z nich vyjádřili ohledně nových týmů své obavy, ale myslím si, že jde o věc FIA.

Musíme se snažit přivést co nejvíce nových týmů a stabilizovat je, jak nejrychleji to půjde, protože je, vzhledem k politováníhodným ztrátám Hondy, Toyoty a BMW, potřebujeme. Rád bych si myslel, že toho jsme schopni dosáhnout."

Nicméně Neale podle svých slov očekává, že FIA bude pečlivě sledovat výkony jednotlivých nováčků - zvláště španělského HRT, jehož vůz vůbec poprvé vyjede na trať až při pátečních trénincích na VC Bahrajnu.

"Nechtěl bych být výkonným ředitelem týmu, který poprvé na trať vyjede v pátek před velkou cenou - jde o otázky spolehlivosti a nemožnost ladit vůz s minimem dostupných jízd a malým množstvím pneumatik," dodal.

"Jsem si jistý, že FIA bude jejich výkony pečlivě sledovat a pokud by zde byl velký rozdíl v rychlosti nebo velké množství červených vlajek, tak podnikne nezbytné kroky. A je důležité, aby tak učinila, jelikož nechceme ještě před startem sezóny další pohromy."