Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ralf Schumacher se kvůli diskvalifikaci věšet nebude

Ralf Schumacher se kvůli diskvalifikaci věšet nebude

Omluva od týmu je ale malou útěchou.

Ralf Schumacher se nechal slyšet, že omluva šéfa týmu Franka Williamse za chybu, které se dopustili během Grand Prix Kanady, v důsledku čehož byli jezdci společně s Toyotou diskvalifikováni, je jen malou útěchou.
 
"Frank ke mně přišel a omluvil se, ale to je jen malá útěcha," řekl Ralf Schumacher. "Porušení pravidel je porušení pravidel a za to jsou tresty a my to musíme akceptovat, byť to přirozeně bolí. Je to škoda, protože to kalí celkový pozitivní dojem, který ze závodu mám."
 
Ralf Schumacher přiznal, že byl hodně naštvaný, když se zprávu dozvěděl.
 
"Volal mi Sam Michael s tím, že jsme vyšetřováni kvůli podezření z porušení pravidel. Když to pak bylo oficiální, jen jsem si řekl, co jsem komu udělal, že jsem si tohle zasloužil.
 
Nicméně nezabiju se kvůli tomu, budu pracovat dál, máme jen týden na to, abychom bolest zmírnili. V hotelu byli hrozně milí, přivítali mě šampaňským za druhé místo, ale asi si dám pár lahví s přáteli, abychom zapili žal."
 
Juan Pablo Montoya přistoupil k celé záležitosti s nadhledem.
 
"Bohužel se stala neúmyslná chyba, stalo se to a už se s tím nedá nic udělat. Budeme nadále pracovat a doufám, že příští týden v Indy to bude lepší," řekl Montoya, který byl diskvalifikován z pátého místa.