Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Glock frustrován problémy týmu Virginu

Glock frustrován problémy týmu Virginu

Nováčka opět trápily potíže se spolehlivostí.

Timo Glock vyjádřil po pátečních jízdách frustraci z pokračujících komplikací stáje Virgin. Kvůli nim dnes německý pilot zvládl absolvovat dohromady pouhých 11 měřených okruhů.

Problémy se spolehlivostí tým sužovaly značnou část předsezónní přípravy a nevyhnuly se mu ani pří prvních pátečních trénincích na VC Bahrajnu. Nové díly sice podle týmu vyřešily problémy s hydraulikou, další potíže na sebe však nenechaly dlouho čekat.

Glock připustil, že Virgin dnes čeká další dlouhá noc.

"Nebyl to start víkendu, v jaký jsme doufali," řekl Glock. "Vždy jsme věděli, že to bude těžké, ale těch problémů dnes bylo zkrátka příliš a nemohl jsem kvůli nim strávit dostatek času na trati.

Již za sebou máme dvě náročné noci, ale bojím se, že další je před námi. Musíme se dostat do bodu, kde se budeme moci cítit jisti po celý zbytek víkendu.

Na druhou stranu, pokud se nám podaří vyřešit největší problémy, budeme ve slušné pozici, jelikož s tím málem času, který jsem ve voze strávil, mohu říct, že není špatný. Věřím, že zítra budeme připraveni odvést potřebnou práci."

Jeho týmový kolega Lucas di Grassi nezvládl zajet v úvodní části ani jeden měřený čas, v odpoledním tréninku se mu však vedlo lépe, dokončil 21 okruhů a umístil se na 21. pozici.

"Byl to těžký den, i když odpolední trénink byl pro nás ve skutečnosti dobrý a podařilo se nám vyřešit spoustu věcí," řekl di Grassi. "Pro mě je vše nové. Ráno jsem nemohl vyjet, takže odpolední jízdy byly klíčové pro můj výkon a pomohly nám se odrazit.

Mechanici odváděli skvělou práci a vše se zdá být v pohodě. Teď jen musíme zapracovat na výkonu vozu, ten jsme nepochybně zatím nebyli schopni dostat na jeho maximum."