Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Renault by rád zaútočil na nejlepší čtyřku

Renault by rád zaútočil na nejlepší čtyřku

Rychlost z Bahrajnu dává týmu sebedůvěru.

Závodní šéfinženýr Renaultu Alan Permane je po prvním závodu sezóny optimistický a věří, že by francouzský tým mohl bojovat s nejlepší čtveřicí týmů.

Robert Kubica se v Sakhiru kvalifikoval na devátém místě, závod pak zakončil na jedenáctém, potom co se při kontaktu v prvním kole roztočil a spadl na dno pole.

Permane, vzhledem k dobré závodní rychlosti v Bahrajnu, věří, že R30 má potenciál měřit se s vozy McLarenu či Mercedesu.

"Robert odváděl v prostřední části závodu dobrou práci, když se probojoval zpět až na jedenácté místo, jeho rychlost byla velmi dobrá - srovnatelná s oběma Mercedesy a McLarenem Buttona," řekl Permane.

"Je jasné, že nejsme v tuto chvíli ve stejné lize s Ferrari a Red Bullem, ale výkonnost z Bahrajnu mi dává víru, že můžeme letos vybojovat pěknou várku bodů."

Renault, stejně jako většina ostatních týmů, představí v Melbourne sadu aerodynamických novinek, mezi nimi i nové přední křídlo. Podle Permaneho je cílem Renaultu dostat oba své vozy do třetí části kvalifikace a dokončit na bodech.

"Máme pro Melbourne pár aero-novinek, které by nám měly přidat trochu na výkonu," řekl. "Půjde o nové přední křídlo a novou část na zadním křídle, které zlepší náš celkový přítlak.

Hledíme na všechny oblasti, ale není tajemstvím, že přítlak je stále ve formuli 1 klíčový - čím více přítlaku, který můžeme z vozu dostat, tím lépe. Pracujeme rovněž na některých našich slabinách v mechanické oblasti, ale to je dlouhodobější projekt a úpravy zavěšení budeme moci integrovat až po několika závodech.

Cílem pro Austrálii je dostat oba jezdce do Q3. Myslím, že jde o realistický cíl vzhledem k naší konkurenceschopnosti. Pokud se nám to podaří, měli by být oba jezdci schopni bojovat o body."