Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bridgestone oznámil výběr směsí pro další závody

Bridgestone oznámil výběr směsí pro další závody

Většina velkých cen se pojede na měkké a tvrdé směsi.

Bridgestone, dodavatel pneumatik pro formuli 1, oznámil výběr směsí pro další čtyři závody následující Velkou cenu Malajsie.

Tento víkend se v Melbourne pojede na měkké a tvrdé směsi pneumatik a stejně to bude vypadat v Malajsii, Číně, Španělsku i Turecku. Pouze v Monaku týmy obdrží superměkkou a středně tvrdou směs.

Šéf vývoje Bridgestonu pro motorsport Hirohide Hamašima řekl: "Rozhodování o tom, které pneumatiky přivézt na velkou cenu, je vždy obtížné, obzvláště když nevíme přesně, jaké počasí nás na okruhu potká. Výkonnost pneumatik v Bahrajnu byla dobrá, zůstáváme nicméně obezřetní, naším prvořadým zájmem je bezpečnost.

Šanghaj i Barcelona jsou na pneumatiky poměrně náročné okruhy a Istanbul mimořádně náročný, jak jsme viděli v minulosti, proto sem přivážíme tvrdé směsi pneumatik. Stále však mezi oběma sadami zachováváme rozdíl dvou stupňů tvrdosti - letos i v Monaku, což je změna oproti minulým letům, kdy jsme sem přiváželi dvě nejměkčí směsi.

Pro Monako máme tvrdší primární směs z důvodu těžších vozů a delších zajížděných stintů. Věříme, že tato volba v závodě přinese zajímavý rozdíl mezi oběma sadami."

Vybrané směsi pro 2.-7. závod sezóny:

 Závod  Okruh  Superměkké  Měkké  Střední  Tvrdé
 VC Austrálie  Albert Park  
X
 
X
 VC Malajsie  Sepang
 
X
 
X
 VC Číny  Šanghaj
 
X
 
X
 VC Španělska  Circuit de Catalunya  
X
 
X
 VC Monaka  Monte Carlo
X
 
X
 
 VC Turecka  Istanbul  
X
 
X