Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Wirth Research uhradí úpravu vozů týmu Virgin

Wirth Research uhradí úpravu vozů týmu Virgin

Společnost na sebe bere odpovědnost za problém s nádržemi.

Technický ředitel tými Virgin Nick Wirth řekl, že jeho společnost Wirth Research, která pro tým staví šasi, uhradí náklady na jeho přestavbu, kterou si žádá problém s palivovou nádrží.

Tým totiž zjistil, že nádrže v jejich vozech nejsou dost velké na to, aby bylo možné v klasickém závodním režimu dojet do cíle. Je tedy nutné jejich objem zvýšit, s tím je ale spojena řada úprav.

Wirth Research nyní pracuje na stavbě nového monokoku. Ten bude k dispozici ale až pro první evropskou velkou cenu v Barceloně a tým tak bude muset s malými nádržemi absolvovat ještě závody v Malajsii a Číně.

Wirth řekl, že za potíže může jeho společnost a proto je náhrada škody na ní. Nebude tedy po týmu vyžadovat peníze za nové díly.

"Dodávka šasi je na nás. Nemá to co dělat s dodávkou motorů nebo paliva. To znamená, že my pro tým tento problém řešíme. Nebudeme mu nic účtovat," řekl Wirth v rozhovoru pro Autosport.

"Je naší povinností poskytnout vozy, které jsou schopny dokončit velkou cenu. Je to na nás."

Virgin v Austrálii trápily ještě jiné problémy spojené s palivem, kvůli kterým bylo nutné kvalifikaci absolvovat s těžším autem, než je nutné. I tento problém vzal Wirth na sebe.

"Za to můžeme my. Není to problém týmu, je to naše. V tuto chvíli neodvádíme zrovna dobrou práci, zejména v kvalifikacích, vozíme s sebou všechno to palivo."