Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ecclestone má v úmyslu vyřadit některá tradiční dějiště VC

Ecclestone má v úmyslu vyřadit některá tradiční dějiště VC

Kalendář mají naopak doplnit místa jako New York nebo Moskva.

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone je připraven okleštit tradiční evropská dějiště velkých cen formule 1 ve prospěch závodů v New Yorku či Moskvě.

Ecclestone má v úmyslu přivést městský závod na Manhattanu do kalendáře formule 1 počínaje rokem 2013, údajně již byly vytipovány tři možné lokality.

Bloombergu nyní sdělil, že VC Ruska uvidíme ještě o rok dříve, v roce 2012. Závod by měla hostit Moskva, ale v úvahu prý připadá i Sochi, dějiště Zimních olympijských her 2014.

Kromě toho nás v roce 2013 čeká velká cena v ulicích Říma, v roce 2011 VC Indie a již letos VC Jižní Koreje.

Příští rok tudíž bude kalendář F1 čítat 20 závodů, což je číslo široce považované za strop. Logickým vyústěním je vyškrtnutí některých závodů a obávat by se měla zejména tradiční evropská dějiště.

"Zajisté ztratíme některé závody," řekl Ecclestone. "Jsou tu některé závody, které si můžeme dovolit ztratit bez větších problémů. Mluvil jsem s některými státy, abychom věděli, na čem jsme."

Nejvíce se mluví o Španělsku, které v současnosti hostí hned dva závody - VC Španělska na okruhu v Barceloně a VC Evropy ve Valencii. Barcelona má nicméně kontrakt do roku 2016 a Valencie do roku 2014.