Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nasazení nových dílů jde u Lotusu podle plánu

Nasazení nových dílů jde u Lotusu podle plánu

Šéf Tony Fernandes pomohl přepravit techniku z Číny už včera.

Tým Lotus pracuje na velké balíku nových dílů, které se chystá nasadit v nadcházející Velké ceně Španělska. Díky nim by se měl výrazně stálým týmům.

Jenže vzhledem k činnosti islandské sopky a paralyzované letecké dopravě v Evropě se objevily zprávy o tom, že se příprava na závod v Barceloně značně zkomplikuje. Týmy by totiž nestihly včas dopravit svá vybavení do svých továren a potom do Katalánska.

Lotusu ale významně pomohl jeho šéf Tony Fernandes. Ten je totiž zároveň majitelem letecké společnosti Air Asia, jejímž prostřednictvím zajistil návrat vybavení týmu a jeho členů z Číny už včera v noci, zatímco mnohé ostatní stáje ještě zůstaly v Šanghaji.

Díky tomu má Lotus dost času na to, aby instalovat nové díly na oba monoposty a včas se dopravil do Barcelony.

Mike Gascoyne, technický ředitel týmu, řekl: "Předně bych chtěl za celý tým říci díky Tonymu a společnosti Air Asia za to, že nás vzali pod svá křídla a dostali nás domů tak rychle. S jejich pomocí čelíme jen minimálnímu narušení našich cestovních plánů a zminimalizovali jsme dopad, který to mohlo mít na naši schopnost pracovat na časovém rozvržení před závodem v Barceloně. Byl to skvělý výkon od všech v Malajsii, kteří nám pomohli dostat se odtamtud.

Nyní absolvujeme normální procedury rozbalení veškerého nákladu, který dorazil z Číny, a pak zaměříme svou pozornost na to, abychom instalovali balíček nových dílů z vývoje, určených pro Barcelonu, na obě auta. Celkově jsme zkrátka rádi, že jsme doma a můžeme se znovu soustředit na svou práci namísto obav ze síly přírody."