Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Kubica zůstává ohledně šancí Renaultu realistou

Kubica zůstává ohledně šancí Renaultu realistou

Renault by se rád dotáhl na Red Bull a McLaren.

Robert Kubica varoval, že jeho tým Renault by měl i navzdory povedenému vstupu do letošní sezóny zůstat realistou.

Týmu po dosud odjetých čtyřech závodech sezóny patří v Poháru konstruktérů se 46 body páté místo, ke kterému dopomohla i druhá pozice Roberta Kubici ve Velké ceně Austrálie.

Polák si je ale vědom toho, že Renault bude muset udělat ještě velký krok, aby mohl bojovat s nejlepšími týmy.

"Celý tým tvrdě pracuje a je dobré, že v závodech dokážeme dostávat maximum z našich příležitostí," řekl Kubica.

"Je ale důležité, abychom zůstali realisty, protože stále potřebujeme velký pokrok, abychom byli na čele pole a pravidelně bojovali s Red Bullem a McLarenem za normálních okolností.

Příští závod v Barceloně bude pro nás další velký test, protože návrat do Evropy je obvykle zlomovým bodem sezóny, jelikož hodně týmů plánuje pro své vozy velká vylepšení."

Kubica nicméně přiznává, že po prvních čtyřech závodech má spoustu důvodů být pozvbuzen.

"Myslím, že bychom si z prvních čtyř závodů měli vzít mnoho pozitiv. Kdybyste mi na začátku sezóny, nebo dokonce po Bahrajnu řekli, že budu mít čtyřicet bodů a tři umístění v nejlepší pětce, byl bych více než šťastný.

Nicméně, zároveň je tu také určitá frustrace, zejména v Šanghaji, kde mě safety car v polovině závodu rozhodně stál pódiové umístění. Je ale třeba přijmout, že to patří k závodění. Někdy jde štěstí s vámi a někdy proti vám."

Hlavní závodní inženýr týmu Renault Alan Permane se s Kubicou shodl v tom, že první část sezóny byla dobrá a dodal, že tým získal dokonce více bodů, než očekával.

"Myslím, že to byl velmi povzbudivý start roku a určitě jsme maximálně využili všechny příležitosti, které se nám naskytly, což je velmi důležité," řekl.

"Víme, že naše rychlost je stále za čtyřmi nejrychlejšími týmy, ale díky naší strategií a výkonům Roberta a Vitalije jsme získali více bodů, než jsme možná očekávali."