Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rozdělení pole v monacké kvalifikaci závisí na týmech

Rozdělení pole v monacké kvalifikaci závisí na týmech

Pokud se týmy shodnou, změna může být provedena.

Změna formátu kvalifikace pro Velkou cenu Monaka může být provedena, shodnou-li se na ní všechny týmy. Takovou informaci prý jezdcům sdělil ředitel závodů FIA Charlie Whiting.

Piloti vznesli svůj požadavek rozdělit startovní pole pro kvalifikaci v Monte Carlu, jelikož mají strach z toho, že příliš velký počet vozů na tak úzké trati a velké výkonnostní rozdíly mezi prvními a posledními může způsobit nebezpečné situace a minimalizovat možnost zajet čisté kolo.

Ačkoliv se o této záležitosti mělo jednat na dnešním večerním setkání jezdců s činovníky FIA v paddocku Velké ceny Španělska, některé zdroje nyní uvádějí, že bylo řešení situace přeneseno na týmy.

Charlie Whiting prý není zásadně proti jednorázové úpravě kvalifikace, požaduje ale, aby každý z týmů s konkrétním řešením souhlasil.

Jednomyslný souhlas prý ale bude obtížné obstarat a pokud se tak nestane, kvalifikace se pojede podle zaběhnutého formátu. Během první dvacetiminutovky tedy vyjede všech 24 vozů a na konci vypadne sedm nejpomalejších.