Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Za Hamiltonovou nehodou zřejmě stojí kámen z trati

Za Hamiltonovou nehodou zřejmě stojí kámen z trati

Problémy s barcelonským štěrkem pociťoval i Barrichello.

Doposud nejpravděpodobnější příčinou nehody Lewise Hamiltona, která zapříčinila odstoupení britského jezdce dvě kola před cílem Velké ceny Španělska, se jeví kámen z trati uvázlý mezi ráfkem kola a pneumatikou.

Inkriminovaná přední část vozu McLaren je již na cestě do Wokingu, kde se podrobí důkladné analýze. Šéf týmu Martin Whitmarsh po závodě spekuloval, že problém zřejmě způsobily pozůstatky na trati. Bridgestone se ale vyjádřil, že podle prvních dojmů na vině není samotná pneumatika vozu.

"Úzce spolupracujeme s McLarenem, abychom zjistili, co se stalo," řekl Hirohide Hamašima z Bridgestonu.

Rubens Barrichello byl po kvalifikaci natolik udiven, jaké poškození dokázaly odletující kamínky způsobit jeho vozu i přilbě, že si pořídil fotografie svým mobilním telefonem (foto).

Německému Auto Motor und Sport sdělil, že v závěru závodu musel kvůli silným otřesům v levém předním kole dovést svůj williams do cíle s opatrností.

"Museli jsme ho zpomalit, abychom se ujistili, že nemá problém s pneumatikami," potvrdil technický ředitel týmu Sam Michael. "Do příštího závodu se na to podíváme."

Barrichello podezřívá kámen uvázlý v ráfku kola, nebylo dosud vyloučeno, že podobná příčina stojí i za problémy Sebastiana Vettela. Po prohlídce jeho red bullu sdělil šéf týmu Christian Horner, že brzdový disk byl poškozen.

"Najisto budeme vědět až v továrně," dodal.