Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Druhá kvalifikace pořadí na čele nezměnila, vedou peugeoty

Druhá kvalifikace pořadí na čele nezměnila, vedou peugeoty

24 hodin Le Mans - 2. kvalifikace

Peugeot nadále vede tabulku nejrychlejších kvalifikačních časů pro 78. ročník závodu 24 hodin Le Mans. Dnes proběhla její druhá část ze tří, přičemž na čelních umístěních k žádným změnám nedošlo.

Už včera vybojovaly první tři místa všechny tři továrny Peugeoty 908 HDi-FAP, následované čtvrtým stejným prototypem soukromého týmu ORECA.

Audi se svým novým modelem R15 Plus zatím příliš nepochodilo, jeho tři tovární vozy se s poměrně značnou ztrátou seřadily od pátého do sedmého místa.

Dnešní druhá část kvalifikace začala na mokré trati, odpoledne totiž nad La Sarthe pršelo. V průběhu této dvouhodinovky ale povrch postupně oschl a někteří jezdci byli schopni vylepšit časy svých posádek.

Na čele se sice pořadí měnit mohlo, neboť Alexander Wurz a Stéphane Sarrazin měli dobře našlápnuto k tomu, aby zatím nejrychlejší čas Sébastiena Bourdaise překonali, jenže v závěrečné pasáži okruhu zůstali uvěznění v provozu a nakonec tak neporychlili. Přinejmenším ale máme zaděláno na zajímavou poslední kvalifikaci.

Svůj první kvalifikační čas absolvovala Rebellion Lola č.19 s Marcem Andrettim za volantem, která po včerejších problémech poskočila na celkové devatenácté místo.

Pořadí se měnilo na čele kategorie slabších prototypů LMP2, kde se na první pozici dostal David Brabham s vozem Highcroft HPD, když o 1,6 sekundy překonal včera nejrychlejší vůz týmu Strakka Racing.

Ve třídě GT1 udržela vedení posádka týmu Young Driver Aston Martin Racing, za kterou dnes jezdil Tomáš Enge. Jejich nejbližší pronásledovatelé, Ford GT týmu Marc VDS, už ale stáhli ztrátu na pouhé tři desetiny sekundy.

Toni Vilander posunul Ferrari F430 týmu AF Corse na druhé místo v GT2 za Gianmariu Bruniho, který se stejným vozem týmu Risi Competizione zajel včera provizorní pole position. Na třetím místě figuruje corvetta č.63.

Druhé ferrari týmu AF Corse posádky Mika Salo/Matias Russo/Luis Companc muselo celý letošní podnik vzdát kvůli následkům včerejší havárie. Matias Russo včera boural v zatáčkách Porsche a jak se zdá, svůj vůz poškodil více, než je zdrávo.

V zatáčkách Porsche dnes havaroval Jean-Christophe Boullion s vozem Rebellion Lola č.13. V poslední šikaně pak došlo ke kontaktu mezi Stéphanem Salinim a Jacquesem Nicoletem, po které Nicolet skončil ve smyku.

Manuel Rodrigues roztočil své Audi R10 týmu Kolles a trefil bariéru, naštěstí však jen nepatrně. Do hodin se dostal také Mike Newton s vozem RML Lola č.25.

Na konci boxové uličky zastavil vůz Drayson Lola kvůli elektrickému problému, jeho pilot Jonny Cocker ale dokázal dojet zpátky do boxů. Mechanické závady potkaly také Spyker ze třídy GT2 a další z Kollesových Audi R10, tentokrát č.15.

Do dnešní druhé kvalifikace vůbec nezastáhl Aston Martin týmu JMW Motorsport, který dostával nový motor a převodovku.