Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Audi zahrozilo, McNish vyhrál zmoklý ranní warm-up

Audi zahrozilo, McNish vyhrál zmoklý ranní warm-up

24 hodin Le Mans - warm-up

Allan McNish dostal své Audi R15 Plus na čelo výsledkové listiny v dnešním zmoklém ranním warm-upu. Potvrdil tak slova technického ředitele Audi Ralfa Juttnera o tom, že otevřený prototyp je za mokrých podmínek lepší.

Audi šlo do vedení už na začátku, kdy se o první nejrychlejší čas postaral Timo Berhnard s r15kou č.9. Pak ale zaúřadoval Peugeot, když se nejprve do čela posunul Franck Montagny s vozem 908 č.2, než jej překonal Marc Gené s prototypem č.1, a to časem 3:52.495.

Gené vydržel na prvním místě až do závěrečných minut, ve kterých se ke svým rychlým kolům rozjel Allan McNish. Skot zajel dvě rychlé jízdy a v té druhé stanovil nejlepší čas warm-upu na hodnotu 3:51.404.

Neel Jani byl nejrychlejší v neoficiální kategorii benzinových LMP1, když se svým vozem Rebellion Lola zajel čas 4:01.952, který jej zařadil na celkové osmé místo. Jediným prototypem Lola Aston Martin v první desítce byl vůz Darren Turnera.

Bývalý vítěz čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans Marco Werner byl první ve třídě LMP2, když se svým Highcroft HPD o dvanáct sekund pokořil druhého Tommyho Erdose za volantem vozu RML Lola.

V kategorii GT1 skončil na první pozici Ford GT týmu Marc VDS, který dnes jako jediný porazil nejrychlejší vozy třídy GT2. Bas Leinders zajel čas 4:28.942, čímž o čtyři a půl sekundy porazil druhou Rahel Frey ve stejném voze týmu Matech.

Nejrychlejším z vozů GT2 bylo Ferrari F430 č.95 týmu AF Corse, za jehož volantem seděl bývalý pilot Formule 1 Jean Alesi. Porsche dosáhlo svého nejlepšího letošního výsledku, když Jörg Bergmeister dostal svůj vůz č.80 týmu Flying Lizard na druhou pozici.