Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Helmut Marko se ještě jednou opřel do Webbera

Helmut Marko se ještě jednou opřel do Webbera

"Kde byl před dvěma lety? O vítězstvích nemohl ani snít."

Dr. Helmut Marko, poradce Red Bullu pro oblast motorsportu, se opřel do Marka Webbera za jeho víkendové narážky, že rakouský tým zvýhodňuje jeho týmového kolegu Sebastiana Vettela.

I přes včerejší Webberovo umírněné stanovisko a ujištění, že vzduch v týmu byl pročištěn, se Marko ještě jednou vrátil ke kontroverzi ohledně předního křídla.

"Pokud si Mark myslí, že tu existuje nějaký komplot mezi námi a Vettelem proti jeho osobě, pak se pohybuje po šikmé ploše," cituje Rakušana Auto Motor und Sport.

"Být Vettelem, měl bych podezření o opaku. Který z vozů má neustále problémy? Měl snad Mark vadnou zapalovací svíčku, uvolněné kolo, rozbitou brzdu, vadné šasi, problém s převodovkou a rozbitý nos? Naproti tomu, Webber vyšel pouze s monoklem.

Mark má skvělou sezónu, posunuje dopředu velký tým, ale neměl by zapomínat, že sám tomu týmu hodně dluží. Kde byl před dvěma lety? O vítězstvích v závodech nemohl ani snít.

Skutečně nám nezáleží na tom, kdo bude šampion, důležité je, že bude sedět v red bullu."

Již dříve Marko bránil rozhodnutí dát Vettelovi před začátkem kvalifikace křídlo novější specifikace z Webberova monopostu.

"Nevím, co Webber chce," řekl Auto Bildu. "Pilot s novým křídlem byl na tom lépe v šampionátu a byl rychlejší v třetím tréninku. Bylo to velmi logické rozhodnutí."

Právě osoba Helmuta Marka však v týmu tvoří rakouskou kliku a je mnohými spojována s preferováním Vettela.

Bývalý pilot formule 1 Hans-Joachim Stuck se včera do Marka opřel a poradil Red Bullu nahrazení této osoby Franzem Tostem, současným šéfem Toro Rosso.

"Co management v Británii provedl je absolutní ohavnost," řekl Stuck. "Christian Horner je pouhou loutkou, za nitky pro šéfa Red Bullu Dietricha Mateschitze tahá výhradně Marko.

Kdokoli rozhodl vzít Webberovi nové křídlo si zaslouží odejít do důchodu. Mateschitz musí zareagovat a do Red Bullu dosadit nového člověka. Tost je jeden z nejrespektovanějších manažerů ve formuli 1."