Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sutil rozvažuje nad svou budoucností, ve hře je Renault

Sutil rozvažuje nad svou budoucností, ve hře je Renault

"U Force India jsem spokojen, ale chci se posunout dál."

Adrian Sutil přemýšlí nad svou další budoucností ve Formuli 1. Společně s Timem Glockem či Heikki Kovalainenem je spojován se závodní sedačkou u Renaultu vedle Roberta Kubici, jak sám ale říká, rozhodnutí, kterou cestou se vydat, není jednoduché.

Německý pilot od svého vstupu do Formule 1 prozatím ani jednou neměnil zaměstnavatele. Spyker, s kterým v roce 2007 debutoval, o rok později odkoupil Vidžaj Mallya a vytvořil Force Indii.

Indický tým se mezitím stal respektovaným týmem startovního pole a Sutil uznává, že je ve svém současném působišti spokojen, avšak stejně tak připouští, že nazrál čas na posun vpřed.

"U Force India jsem spokojen, ale chci se posunout dál," řekl Sutil. "Top týmy mají plno, je tedy těžké najít lepší sedačku než tady.

Mým cílem pro tuto sezónu bylo pravidelně sbírat body a příští rok se chci opět zlepšovat, ať už zde, nebo někde jinde. V tuto chvíli je to obtížné rozhodnutí. Pokud podepíšete s týmem na nějaké tři roky a nejste si jisti, zda ten tým bude lepší, pak byste to neměli dělat."

Force India v pátek na Hungariringu poprvé testovala svůj systém nízko-posazených výfuků, avšak v sobotu se již opět vrátila ke staré specifikaci vozu. Sutil v kvalifikaci dosáhl pouze na 13. místo.

"Novinky na voze byly velmi přesvědčivé, ale stále nebyly připravené na závod," vysvětlil. "Difuzor a závěs se dostávaly do velmi vysokých teplot, byl by to příliš velký risk. Ale fungovalo to rozhodně dobře a věříme, že to použijeme ve Spa."

Loni ve Spa indický tým šokoval celé pole, když si v kvalifikaci Giancarlo Fisichella dojel pro pole-position a v závodě pak nestačil pouze na ferrari Kimiho Räikkönena. Zopakování tohoto výsledku i letos však Sutil prakticky vylučuje.

"Nebudeme mít stejnou výhodu jako loni, kdy jsme měli neuvěřitelnou rychlost na rovinkách a vůz byl velmi výkonný," řekl Sutil. "Jsme stále dobří, ale jen těžko budeme bojovat o pole-position, i když body by ve Spa i Monze měly být v našich silách."