Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Whitmarsh se opřel do Vettela za kolizi s Buttonem

Whitmarsh se opřel do Vettela za kolizi s Buttonem

"Toto byste v F1 nečekali, spíše to připomínalo juniorské formule."

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh se opřel do Sebastiana Vettela za způsobení nehody v 16. kole Velké ceny Belgie, kdy svou chybou vyřadil ze závodu vůz Jensona Buttona jedoucí na druhé pozici.

Vettel ztratil kontrolu nad svým monopostem při brždění do závěrečné šikany okruhu, dostal se do hodin a sestřelil mclaren britského jezdce. Za své počínání následně obdržel od sportovních komisařů penalizaci průjezdu boxy.

"Nebylo to něco, co byste čekali ve Formuli 1 - spíše to připomínalo juniorské formule," prohlásil Whitmarsh těsně po závodu. "Penalizace průjezdu boxy se mi zdá jako dost mírný trest.

Musím říct, že to byla trochu zvláštní chyba. Chápu, že to nebylo úmyslné, ale bylo to hodně zvláštní. Jestli chtěl jít na vnitřek, měl by tam místo tak na tři palce (cca. 8cm - pozn.red.), takže bůh ví, co si myslel, že dělá. Bylo to frustrující. Ale takový je motorsport, musíme jít dál."

Na adresu Vettela dodal: "Je to slušný hoch a nemusel to dělat. Ale pokud do toho jdete, musíte přemítat, co máte v dané chvíli v úmyslu. Vypadalo to, že se pokouší dostat do mezery na vnitřku, kde bylo, jak už jsem řekl, místa na pár palců. Co si myslel, že tam provádí, to nevím. Nezvládl to. Byl bych raději, kdyby toto dělal se svými týmový kolegy, než s námi!"

Vettel se po závodě za způsobenou kolizi omluvil. Uvedl, že ho překvapil Buttonův dřívější přechod na brzdy, který byl zapříčiněn vlhkými podmínkami na trati.