Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sutil si v Monze věří na dobrý výsledek

Sutil si v Monze věří na dobrý výsledek

Itálie by měla vozům Force India sedět.

Adrian Sutil je optimistický ohledně svých šancí v nedělní Velké ceně Itálie. Poslední závod v belgickém Spa se mu vydařil, dojel pátý. Nyní navíc míří pilot týmu Force India do Monzy s vědomím, že okruh bude jeho monopostu sedět.

Minulý rok odstartoval Němec do závodu v Královském parku z druhé pozice a dokončil ho na čtvrtém místě.

"Na základě rychlosti a ovládání auta ve Spa se teď opravdu těším do Monzy," pochvaluje si Sutil.

"Už nemáme výhodu v maximální rychlosti, jakou jsme měli loni, takže to bude další vyrovnaný víkend. Víme ale, že patříme k nejrychlejším a to nám dává velkou šanci dostat se do závěrečné části kvalifikace a poté získat body.

Minulý rok jsem zde dosáhl skvělého výsledku, čtvrtého místa, doposud můj nejlepší výsledek ve Formuli 1 a zopakovat to letos by bylo úžasné.

Samozřejmě se v šampionátu na pozicích před námi odehrává velká bitva, takže nebude jednoduché se přiblížit nejlepším. Jsem ale přesvědčený, že týmu se vrátila forma, protože jsme oba bodovali ve Spa, a všichni jedeme do Itálie s velkým optimismem."

Sutilův týmový kolega Vitantonio Liuzzi, který se do kolotoče velkých cen vrátil právě minulý rok v Monze, doufá rovněž v silný víkend.

 "Stejně jako každý rok se chceme letos předvést, obzvláště pak po loňském roce," říká Liuzzi. "Ale není to jen kvůli němu, nebo že chci zajet dobrý výsledek před svými domácími fanoušky. Chci taky výsledek, který si letos zasloužíme.

Tuto sezónu nám z různých důvodů těsně unikly opravdu dobré výsledky, takže teď dát všechno dohromady. A pokud by to bylo v Monze, bude výsledek o to více uspokojující.

Do této chvíle máme samá dobrá znamení, aerodynamický test nám ukázal, že jsme se zlepšili, vůz je teď silný a máme dobrý program v místě konání závodu."