Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Na scénu by se mohl vrátit Team Lotus

Na scénu by se mohl vrátit Team Lotus

Tony Fernandes koupil práva na historicky známé jméno.

Od příští sezóny by se mělo do Formule 1 vrátit slavné jméno Team Lotus. Tak se bude jmenovat letošní nováček Lotus Racing, jeho šéf Tony Fernandes totiž koupil práva na tento název od jejich předchozího vlastníka Davida Hunta, bratra exmistra světa Formule 1 Jamese Hunta.

Stáj by tak namísto vystupování pod jménem Lotus Racing jakožto součást automobilky Lotus Cars závodila pod názvem Team Lotus, pod kterým byl znám slavný britský tým.

Tým z Hinghamu čeká pro příští sezónu více změn. Jednou z nich by mohl být přechod na motory Renault, k čemuž by se vázala také dodávka převodovek. V cestě tomuto kontraktu ale zatím stojí smlouva s Cosworthem, kterou tým musel podepsat jako jednu z podmínek vstupu do Formule 1. Tato smlouva přitom vyprší až na konci roku 2012.

Zda se podaří dospět k dohodě a kontrakt s Cosworthem ukončit o dva roky dříve, to je zatím předmětem jednání mezi oběma stranami.

Podle některých zdrojů by se většina důležitých informací ohledně budoucnosti týmu Lotus, jako jméno, sponzoři, jezdci, motory a složení technického personálu, měla zveřejnit za dva týdny při Velké ceně Singapuru.