Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren povzbudila jeho kvalifikační forma v Singapuru

McLaren povzbudila jeho kvalifikační forma v Singapuru

Přestože jeho jezdci neporazili Vettela s Alonsem, podali dobrý výkon.

McLaren věří, že může z Velké ceny Singapuru odjíždět s pocitem, že posunul svůj vůz o krok vpřed, přestože jeho jezdci v kvalifikaci neporazili Fernanda Alonsa a Sebastiana Vettela, své velké rivaly v boji o titul.

Tým z Wokingu přijel do Singapuru s vědomím, že tento závod bude znamenat důležité lámání chleba a významnou měrou určí směr vývoje šampionátu pro zbytek sezóny.

Ačkoliv se zdálo, že Red Bull v Singapuru udává tempo a Sebastian Vettel dovolil Fernandu Alonso získat titul jen díky svým chybým, McLaren není zklamaný z toho, že svou konkurenci neporazil.

Generální ředitel týmu Jonathan Neale řekl: "Jestliže jsme sem přijeli a dostali jsme své vozy do druhé řady, pak můžeme odjet s pocitem, že to bylo dobré.

Tohle byl závod, ve kterém jsme se starali spíše o srovnání s ostatními, kteří jsou na špici. Včerejšek byl pro nás dobrým dnem a oba jezdci cítí, že na okruhu něco nechali, ale neznám pilota, který odešel z kvalifikace bez tohoto pocitu."

McLaren v Singapuru opět zapracoval na stabilizaci zádě svých vozů úpravou motoru, který ofukuje difuzor výfukovými plyny rovnoměrněji.

Hlavní novinkou pro zdejší závod je ale nové přední křídlo. Neale však tvrdí, že jeho plná síla se ukáže teprve na okruzích s rychlými zatáčkami, jako je za dva týdny následující Suzuka.

"To nové přední křídlo je na pohled docela odlišné," řekl Neale. "Očekáváme od něj víc na vysokorychlostních okruzích a myslím, že tady jsme neviděli vše, co z něj chceme dostat.

Ale co nám zde dodalo sebevědomí je to, co se děje se zádí auta, a to je práce, která pod pokličkou probíhá už pár závodů."

Neale také dodal, že McLaren vzhledem k situaci v boji o letošní titul trochu změnil přístup k riskování, do kterého se nechce příliš pouštět.

"Jelikož několik následujících závodů rozhoduje o titulu, náš postoj k riskování se trochu mění. Rozdíl jednoho závodu mezi pěti jezdci znamená, že musíme být bezchybní a víme, že havárie mohou všechno velmi rychle změnit.

Takže tím posledním, co chceme, je příliš riskovat. Ale ještě jsme neřekli poslední slovo a jsem si jistý, že ani ostatní týmy ne. V pátek ráno jsem byl na letišti se spoustou dílů a sledovat všechny ty věci Adriana Neweye v kartonových krabicích bylo neuvěřitelné."

Neale přiznal, že jedno z nových předních křídel McLarenu málem nedorazilo na okruh, protože jej na letišti zaměnili s vybavením letadla a nevydali jej mezi zavazadla.

"Vzal jsem s sebou slušné množství na poslední chvíli dovezených dílů a měl jsem s sebou jedno z těch nových předních křídel. Bylo krásně zabalené, jak tyhle věcí bývají, když vyjedou ven.

Když jsem šel do letadla, kontroloval jsem, jestli ho naložili a bylo tam, takže jsem na druhém konci čekal, až vyjede. Pak vyjely kufry se všemi těmi různými díly a já jsem čekal na tu krabici s křídlem. Pak kolem projely všechny Adrianovy věci, ale ne naše krabice.

Lidé od aerolinek se domnívali, že když bylo tak hezky zabalené, je to součást vybavení letadla a ne zavazadlo, takže ho nechali v letadle. Trvalo nám pár hodin, než jsme ho našli."