Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Lotus Racing nechce dále komentovat spory s Protonem

Lotus Racing nechce dále komentovat spory s Protonem

Stáj chce od příští sezóny používat název Team Lotus, Proton se brání.

Stáj Lotus Racing tvrdí, že nebude dále komentovat spory, které nyní vede se skupinou Proton/Group Lotus ohledně svého jména pro příští sezónu.

Tým vlastněný Tonym Fernandesem má od příští sezóny závodit pod slavným historickým názvem Team Lotus, koupil totiž práva na toto jméno.

To se ale nelíbí společnosti Proton, majitelem Group Lotus. Ten v rámci jednoleté smlouvy na letošní sezónu poskytl práva týmu 1Malaysia Racing Team využívat jména Lotus.

Group Lotus se ale nyní rozhodla licenci na používání značky Lotus odebrat, tvrdí totiž, že 1Malaysia Racing Team očividně a opakovaně tuto licenci porušuje a poškozuje tím jméno Lotus.

Jenže Lotus Racing nyní koupil práva na používání názvu Team Lotus, které do vlastnictví Group Lotus, potažmo Protonu nespadá. Group Lotus se ale přesto brání a chce podniknout všechny možné kroky, aby týmu znemožnil používání jména Lotus v jakékoliv podobě.

Lotus Racing postoupil celou záležitost k anglickému soudu, který má jeho právo na používání názvu Team Lotus potvrdit. Do doby, než se situace vyřeší, nyní odmítl záležitost dále komentovat.