Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Lotus bude používat převodovky a hydrauliku Red Bullu

Lotus bude používat převodovky a hydrauliku Red Bullu

Malajský tým věří v slibné výsledky v nadcházejících sezónách.

Lotus Racing potvrdil, že bude od příští sezóny ve svých monopostech užívat převodovky a hydraulické systémy vyrobené společností Red Bull Technology, které nahradí současné komponenty od firmy Xtrac.

Nedávno Lotus navíc oficiálně oznámil ukončení spolupráce s Cosworthem - s vysokou pravděpodobností bude v roce 2011 odebírat pohonné jednotky Renaultu.

"Oznámení o dosažení víceleté smlouvy s Red Bull Technology o dodávce převodovek a hydrauliky od roku 2011 je pro nás samozřejmě obrovským krokem vpřed, ať už z pohledu inženýrského, tak ve smyslu vyjádření našich ambicí pro příští rok a budoucí šampionáty," řekl technický šéf Lotusu Mike Gascoyne, jenž nedávno prodloužil kontrakt s týmem do roku 2015.

"Balík převodovky a hydrauliky samozřejmě hraje velmi důležitou roli ve výkonnosti auta, nikoli pouze na trati, ale rovněž v oblasti návrhu a celého balíku vozu. Tato smlouva dává našemu designerskému a aerodynamickému týmu skvělý základ, s kterým se dá pracovat.

Odstranění dvojitých difuzorů v příštím roce rovněž umožní snížit rozdíly na startovním roštu, pokud jde o zadní část vozu a mechanickou strukturu okolo převodovky - a tato smlouva nám dovolí na tomto vydělat s naším vozem pro rok 2011. Jsou před námi úžasné časy."

Lotus ještě tento týden slibuje další dvě významná oznámení - jedno z nich by mělo být potvrzení nového dodavatele motorů Renault - to by znamenalo, že Lotus bude v příštím roce užívat stejný balík motoru a převodovky jako Red Bull Racing.

"Jsme velmi potěšeni rozhodnutím Lotus Racingu o dodávání převodovek a hydraulických systémů společností Red Bull Technology v roce 2011," dodal šéf Red Bullu Christian Horner.

"Skutečnost, že byl Red Bull Technology, i přes svou krátkou historii, vybrán jako dodavatel jiného týmu, jen ukazuje, kolik jsme toho dosáhli od naší první sezóny. Velmi se těšíme na spolupráci s Lotus Racingem od roku 2011."