Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Jezdci McLarenu o dnešních podmínkách na trati

Jezdci McLarenu o dnešních podmínkách na trati

Button hrál "jo-jo" hru, Hamilton popisoval potoky vody.

Kvůli hustému dešti v Suzuce se dnes vydali jezdci McLarenu na trať pouze v dopoledním tréninku. Jen pár instalačních kol jim stačilo na to, aby se přesvědčili o tom, že místo jízdy v monopostu bylo dnes lepší si po okruhu pouštět papírové lodičky.

Jenson Button podle svých slov strávil kvalifikaci hraním "jo-jo" hry. Vždy, když se na trati zlepšily podmínky, nasedl do monopostu. Posléze se vždy dozvěděl, že se na trať ještě nepodívá.

Nicméně z přesunu kvalifikace na zítřek rozladěný není, tvrdá práce čeká především mechaniky: "Je to daleko náročnější pro ně, pracovali neúnavně přes noc a budou muset tvrdě dřít, aby po kvalifikaci připravili auto na závod. Pro jezdce je to daleko menší problém, vlastně je docela zábava dělat něco jinak."

Podle Buttona budou zítra podmínky na trati jiné a voda na okruhu zbude pouze z nočních přeháněk. Také je mu líto fanoušků, kteří se přišli podívat, ale z kvalifikace neviděli nic: "V těchto podmínkách jsme ale nemohli nic dělat, vlastně jste neřídili auto; plavili jste se!"

Lewis Hamilton popsal, že při dnešních podmínkách se prakticky nedalo jet. Na mokrých pneumatikách nemohl jet tak rychle, aby je vůbec zahřál a monopost neustále plaval: "Nemohl jsem úplně sešlápnout plynový pedál, vlastně jsem nemohl jet ani na půl plynu! To jsou jedny z nejhorších podmínek, které jsem kdy ve Formuli 1 zažil; potoky vody se valily z jedné strany tratě na druhou."

Hamilton si myslí, že přeložení kvalifikace na zítřek bylo dobrým rozhodnutím. I kvůli svému krátkému času strávenému na trati během pátečních tréninků neví, co zítřek přinese. O to více se však na neděli těší: "Je to nešťastné pro všechny fanoušky, ale myslím, že zítřek bude výjimečný."