Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Odepisovat naše jezdce by nebylo moudré, říká McLaren

Odepisovat naše jezdce by nebylo moudré, říká McLaren

Hamilton s Buttonem už mají sice větší ztrátu, stále se ale nevzdávají.

Šéf týmu McLaren Martin Whitmarsh řekl, že by nebylo moudré odepisovat jeho jezdce co se týče boje o titul, přestože Lewis Hamilton a Jenson Button mají z první pětky nejhorší pozice.

Do konce sezóny zbývají už jen tři velké ceny a Hamilton ztrácí na vedoucího Marka Webbera 28 bodů, přičemž Button je ještě o tři body za ním. To znamená, že jezdci McLarenu musí tyto poslední tři závody zvládnout co nejlépe a přitom doufat, že jejich konkurentům se tolik dařit nebude.

I přesto ale Whitmarsh tvrdí, že se McLaren až do konce nevzdá a proto by nebylo moudré jeho jezdce v tuto chvíli odepisovat.

"Vzhledem k tomu, že zbývají tři závody a k dispozici je ještě 75 bodů, nebylo by moudré odepisovat Jensona, Lewise nebo McLaren," řekl Whitmarsh.

"Oba jezdci už mistrovský titul získali, vědí, jaké záludnosti tak unikátní situace skýtá, a oba už se naučili, jak podat ten nejlepší výkon i pod vysokým tlakem. Budou na tuto bitvu připraveni.

A je to bitva, která bude bezpochyby vyhrána konzistencí. Zatímco budeme pokračovat ve své agresivní strategii vývoje a na tento závod přivezeme další nové komponenty, jsme si vědomi potřeby bodovat v každém závodě. Nicméně, jsme odhodláni vyhrávat a nevzdáme se bez boje."

Lewisi Hamiltonovi se ovšem v nedávné době příliš nedařilo, když z posledních tří závodů vytěžil pouze 10 bodů díky pátému místu ve Velké ceně Japonska. Tam jej přitom postihla porucha převodovky.

To už navíc startoval s penalizací pěti míst na roštu za její výměnu před kvalifikací. Whitmarsh ale objasnil, že díky letošním pravidlům nebude Brita v Koreji čekat další takový trest.

"Po svém problému s převodovkou v Suzuce nebude Lewis o tomto víkendu čelit další penalizaci odsunu o pět míst na startovním roštu," řekl Whitmarsh.

"Pravidla převodovek byla navržena tak, aby bylo zajištěno, že týmy nebudou za stejný problém s převodovkou penalizovány dvakrát, takže Lewis půjde do tohoto víkendu bez risku dalšího trestu."