Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

De la Rosa absolvoval další dvoudenní test pro Pirelli

De la Rosa absolvoval další dvoudenní test pro Pirelli

"Tohle byly dva nejproduktivnější dny, co jsme zatím měli."

Pedro de la Rosa absolvoval další dvoudenní test Pirelli, když na okruhu Paul Ricard zkoušel měkkou a superměkkou směs pneumatik.

Španěl, který se v Le Castellet svezl poprvé od roku 2006, najel celkem 315 kol, tedy 1118 kilometrů, vzhledem ke konfiguraci okruhu. Jezdil totiž na verzi, která měří 3551 metrů.

Bývalý pilot Sauberu měl na programu krátké i dlouhé jízdy a byl spokojený s konzistencí výkonnosti pneumatik a tím pádem i vyrovnaností svých časů.

"Tohle byly dva nejproduktivnější dny testování, které jsme zatím měli, a já jsem spokojený zejména s konzistencí časů, které se nám dařilo zajíždět jak v krátkých, tak dlouhých jízdách, což ukazuje, že pneumatiky rychle dosahují konstatní úrovně vysoké výkonnosti," řekl de la Rosa.

"Začali jsme do hloubky zkoumat spoustu zajímavých řešení. Využili jsme perfektní spolehlivosti vozu i pneumatik, což nám umožnilo najet více než tisíc kilometrů a udělatpár významných kroků ve vývojovém programu."

Pirelli zakončí svůj testovací program příští týden na stejné trati, když využije místního zavlažovacího systému a bude se věnovat pneumatikám do mokra a do přechodných podmínek.

Ředitel oddělení motorsportu u Pirelli Paul Hembery řekl: "Pedrovy znalosti a zpětná vazba nám opět poskytly hodnotné informace k tomu, abychom mohli dokončit směsi, které bereme do Abú Zabí a tím pomalu tento měsíc končíme své testování v Evropě.

Příští týden na okruhu Paul Ricard dokončíme svůj program mokrých a přechodných pneumatik, když využijeme možností místní trati."