Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Potvrzeno: Lotus od sezóny 2011 s motory Renault

Potvrzeno: Lotus od sezóny 2011 s motory Renault

Fernandes: "Nyní všichni chápou naše skutečné ambice."

Tým Lotus dnes potvrdil očekávanou dohodu s francouzským Renaultem o dodávkách pohonných jednotek od sezóny 2011. Již dříve malajský tým oznámil ukončení spolupráce se současným dodavatelem, společností Cosworth.

Mimoto bude Lotus od příští sezóny odebírat převodovky a hydraulické systémy Red Bullu (psali jsme zde).

"Jsem absolutně nadšený, že nyní můžeme oficiálně hovořit o partnerství s Renaultem," řekl šéf týmu Tony Fernandes.

"Samozřejmě zde bylo mnoho spekulací o tom, který motor bude pohánět naše vozy od roku 2011. Po tomto oznámení si myslím, že všichni nyní chápou, jaké jsou naše skutečné ambice.

Kombinace motoru Renault a převodovek a hydrauliky Red Bullu dává našim designerským a aerodynamickým týmům úspěšnou a osvědčenou platformu, na které lze stavět náš vůz pro příští rok."

Partnerství s Renaultem pozitivně hodnotil i technický šéf týmu Mike Gascoyne. Francouzský dodavatel podle něj představuje značné posilnění šancí Lotusu do budoucna.

"Dnešní oznámení je posledním důkazem o tom, jak daleko chce tento tým ve Formuli 1 dojít," řekl Gascoyne. "Vzhledem k tomu, že jsem s Renaultem již dříve pracoval, vím přesně, co do našeho týmu přinesou, a jsem potěšen, že budou nedílnou součástí další kapitoly našeho příběhu.

Samotný motor dává našim designerům, inženýrům a pilotům prvotřídní základ, na kterém pracovat - dobře se s ním jezdí, má dobrou spolehlivost a přichází společně s podpůrným týmem přímo na trati, který má bohaté zkušenosti a vědomosti. Těšíme se na spolupráci s Renaultem a jsme velmi nadšeni z budoucnosti našeho partnerství a z budoucnosti našeho týmu."