Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Lotus chce získat desáté místo stylově

Lotus chce získat desáté místo stylově

Cílem pro Abú Zabí je opět porazit ostatní nové týmy.

Lotus míří na poslední závod letošní sezóny do Abú Zabí s cílem udržet se na desátém místě v Poháru konstruktérů, které by pro něj znamenalo nálepku nejlepšího nového týmu sezóny 2010.

A tohoto cíle chce dosáhnout stylově, tedy znovu porazit jezdce ostatních nových stájí - Virgin a HRT.

Vzhledem k tomu, že nové týmy mají jen mizivou šanci letos dosáhnout na body, počítají se mezi nimi nejlepší výsledky. V tomto ohledu je na tom nejlépe Lotus díky 12. místu Heikkiho Kovalainena z Velké ceny Japonska.

A protože nejlepším umístěním týmu Virgin a HRT je 13. pozice, je jasné, že právě Lotus má k lukrativnímu desátému místu nakročeno nejlépe.

"Cílem je samozřejmě skončit na desátém místě a my bychom to rádi dokázali ve stejném stylu, jaký jsme ukazovali po celou letošní sezónu, porážkou těch okolo nás, takže všichni vyvinou to poslední velké úsilí, aby oplatili důvěru, kterou v nás po celý rok vkládali naši fanoušci a ti, kteří nám pomáhali dobrat se tohoto bodu sezóny," řekl Mike Gascoyne, technický ředitel týmu.

Se stylem, jakým má být desátého místa dosaženo, souhlasil také Heikki Kovalainen.

"Na závod se těším a myslím, že budeme v dobré formě, abychom udrželi svůj tlak na kluky okolo nás," řekl Fin.

Stejné pocity sdílí také druhý pilot týmu, Jarno Trulli. Ital však v letošní sezóně často doplácel na technické problémy a proto by rád hlavně závod dokončil.

"Je to poslední závod, ale pro mě je to stále celé o tom dostat spolu s Heikkim své auto přes cílovou čáru, abychom udrželi desáté místo," dodal Ital.

Šéf týmu Lotus, Tony Fernandes, si však letošní sezónu velice pochvaluje, nehledě na konečný výsledek.

"S tím, jak se blíží Velká cena Abú Zabí, mám silný pocit dokončené práce a výsledku," řekl Fernandes. "Za jediný rok jsme vybudovali tým, který se prezentoval a jednal, jako by závodil už dlouho."