Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ricciardo bude v příštím roce pátečním jezdcem Toro Rosso

Ricciardo bude v příštím roce pátečním jezdcem Toro Rosso

V kokpitu se bude střídat se závodními piloty italského týmu.

Daniel Ricciardo bude v příštím roce pilotovat vůz Toro Rosso při pátečních trénincích ve všech velkých cenách sezóny 2011.

Australan byl již v roce 2010 rezervním pilotem Red Bullu i Toro Rosso a po dobrých výsledcích v posezónních testech nováčků se spekulovalo, zda nenahradí v závodním kokpitu jednoho z pilotů Toro Rosso.

Odchovanec Red Bullu bude nakonec pokračovat ve World Series by Renault a při pátečních trénincích se bude v monopostu Toro Rosso střídat s oběma závodními piloty Sebastienem Buemim a Jaimem Alguersuarim.

Šéf týmu Franz Tost Ricciardovo "povýšení" přivítal a žertoval, že díky jeho přítomnosti se bude muset současná závodní dvojice držet na pozoru.

"Když byl náš tým vytvořen, stanoveným cílem bylo přivádět mladé piloty z juniorského programu Red Bullu, tedy jeho nasazení coby třetího pilota je pochopitelné," řekl Tost.

"Ačkoli Daniel za sebou již má nějaké testování F1, páteční jízdy mu umožní porozumět tlaku, který přichází při skutečném závodním víkendu.

Jsem si rovněž jistý, že hladový mladík za zády udrží naše současné piloty ostražité!"

Ricciardo se bude nadále účastnit šampionátu Formula Renault 3.5, kde letos při své debutové sezóně získal druhé místo.

"Jsem nadšený z šance pilotovat pro Scuderii Toro Rosso při pátečních trénincích velkých cen v příštím roce, musím poděkovat Red Bullu za tuto skvělou příležitost," řekl.

"Mou hlavní prioritou pro rok 2011 bude zvítězit v šampionátu Formula Renault 3.5, ale mým nejvyšším cílem je býti pilotem Formule 1 na plný úvazek a tato nová role je tím nejlepší krokem vpřed, abych na tento sen dosáhl."