Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo Gaslyho přeložení chápe

Ricciardo Gaslyho přeložení chápe

Radost z něj ale nemá

Během letní přestávky došlo ke změně jezdeckého složení v týmech Red Bull a Toro Rosso. Zatímco Pierre Gasly byl po nevýrazných výkonech v první polovině sezony poslán z rakouské stáje zpět do její juniorky, opačným směrem putoval Alexander Albon.

Thajec se počínaje Velkou cenou Belgie stává novým týmovým kolegou Maxe Verstappena. Ke zmíněné rošádě se krátce před startem belgického víkendu vyjádřil také předchůdce obou zmíněných závodníků v sedačce Red Bullu Daniel Ricciardo.

Upřímně si nemyslím, že by to bylo neférové. Museli něco udělat. Nic proti Pierrovi, nemám s ním žádný problém. Naopak ho mám jako člověka rád a nerad ho vidím zpět v Toro Rosso. Red Bull mu ale dal šest měsíců a nedomnívám se, že bychom viděli nějaké známky vývoje. A jelikož Max vyhrával a ukazoval, že auto je schopné umisťovat se minimálně na pódiových pozicích, Red Bull od něj očekával totéž,“ uvedl Australan.

Ricciardo má na rozdíl od Gaslyho svoje jisté

V programu Red Bullu se od vás toto očekává. Jako jeho jezdec jsem to zažil. Nechci říkat, že to bylo nečekané a jsem si jistý, že nějaké tušení Pierre měl. Takový ale program je. Je to pro něj samozřejmě škoda, jenže Red Bull něco udělat musel. Nyní dostane šanci Albon, tak uvidíme, jak si povede. Zdálo se, že Pierre ztratil důvěru ve vůz již na začátku, neboť v testech párkrát havaroval. Nevím, zda-li mu to něco vzalo, ale podle mého názoru se cítil pohodlněji u Toro Rosso a nezdálo se, že by dokázal situaci zvrátit.

Mohli jsme vidět, jak dokázal překvapit Kvjat, když se vrátil a chytil tak trochu druhý dech. Třeba to potká i Pierra. Je těžké ocitnout se v této pozici v tak mladém věku. Mnoho jezdců není schopno se s tím vypořádat. Jsou stále mladí a je na ně vyvíjen velký tlak. Není to snadné. Jak jsem řekl, možná se teď vrátí, trochu vyzraje a může chytnout druhý dech,“ dodal Ricciardo.

Kromě něj okomentovali Gaslyho situaci také Carlos Sainz nebo Charles Leclerc. Zatímco dalšího bývalého člena juniorského programu Red Bullu to nikterak nepřekvapilo, Monačan s bývalým šampionem GP2 soucítí. Stejně jako Ricciardo ale vidí i on v návratu do Toro Rosso příležitost k odrazu k lepším zítřkům.