Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Na body rychlost máme, věří Ricciardo

Na body rychlost máme, věří Ricciardo

Toro Rosso se v Malajsii těší dobrému hospodaření s pneumatikami.

Daniel Ricciardo je přesvědčen o tom, že Toro Rosso bude v nedělním Velké ceně Malajsie ve skupině vozů bojujících o bodované pozice.

Australan sice nečeká, že by se mu podařilo dosáhnout na páté místo, které mu patřilo ve druhém pátečním tréninku, přesto je optimistický, neboť tvrdí, že předvedený výkon ukazuje, že Toro Rosso má na boj v první desítce.

"Myslím, že dnešek byl dobrý den a když tomu tak je, vždycky se pohybujeme okolo první desítky," řekl Ricciardo.

"Skončili jsme pátí, což není reálné. Byl bych překvapený, kdybychom se kvalifikovali na páté místo, řekněme to takhle.

Je to slibné, ale myslím, že pár lidí, před kterými jsme dnes byli, mají zřejmě ještě rezervu. My snad také, ale tuším, že oni mají ještě o trochu víc, byli jsme například před oběma red bully, u nich bych čekal, že nás přeskočí.

Je to ale těsná bitva. Myslím, že se dá čekat, že mezi Ferrari, Force Indií, Sauberem a Williamsem to bude docela vyrovnané. Od Lotusu se čeká, že bude trochu rychlejší než my, ale myslím, že jsme zhruba ve středu."

Ricciardo dodal, že hospodaření s pneumatikami je jedním z klíčových faktorů, ve kterém se týmu Toro Rosso vede v Malajsii dobře.

"Po prostudování dnešního dne si myslím, že jsme ve skupině, které se vede dobře, nemyslím si, že bychom byli pozadu," prozradil Ricciardo.

"Pro mě je to jedna z těch tratí, na kterých vždycky doufáte v trochu víc, dojedete do desátého kola a doufáte, že se dostanete až do patnáctého kola, ale to se vám možná nepovede. Myslím, že tak tomu bude pro řadu jezdců.

Vzhledem k povaze okruhu a těm vysokým teplotám si myslím, že jsme dnes odpoledne vypadali celkem dobře. Těžko říct, kdo měl kolik paliva, ale myslím, že když se staráme o sebe, je to rozhodně správné."

Na otázku ohledně své ztráty pouhých sedmi desetin sekundy na prvního Lewise Hamiltona Ricciardo odpověděl: "Vypadá to velice dobře, ale popravdě nečekám, že budeme zítra v kvalifikaci v jedné sekundě.

Dneska to bylo kolik, sedm desetin nebo tak nějak? Budu šťastný člověk, pokud tomu tak bude, protože by to znamenalo, že máme celkem dobré auto."