Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Panis chce jezdit s Ralfem

Panis chce jezdit s Ralfem

"Věk je jen číslo," říká Francouz.

Olivier Panis by chtěl být potvrzen jako druhý jezdec stáje Toyota pro rok 2005.

Podle šéfa stáje Tsutomu Tomita, Francouz, stejně jako Cristiano da Matta, vyjednává o postu druhého jezdce po boku Ralfa Schumachera. "Je to můj cíl a vypadá to dobře,“ prohlásil Panis. "Není to míněno jako kritika na stranu Cristiana, ovšem vím, jak jsem motivován a také jak jsem rychlý a chci pomoci pozvednout Toyotu ke skutečnému úspěchu."

Panis je ve svých 37 letech nejstarším pilotem F1 a rád by jezdil ještě aspoň jeden rok.
 
"Co se týče Ralfa, tak nemám obavy. Už v minulosti jsem jezdil po boku ´velikých jmen´. Například u stáje BAR vedle Jacquese Villeneuva a nebo v McLarenu s Mikou Häkkinenem a Davidem Coulthardem jako testovací pilot."
 
Podle Oliviera nemá věk nic společného s motivací nebo rychlostí ve formuli 1. Za pravdu mu dává fakt, že Michael Schumacher je po něm druhým nejstarším pilotem. "Skončil snad on kvůli věku?" zlehčuje Panis celou záležitost. "Věk je jen číslo. To na čem záleží, je váš postoj a vaše rychlost."
 
Vzhledem k dosavadním nevýrazným výsledkům u Toyoty, se však dá těžko usuzovat, zda stáj s jedním z jezdců smlouvu prodlouží nebo se poohlédne po nové krvi.
 
Text: Vojta Houska