Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Barrichelo doufá, že zopakuje loňský výkon

Barrichelo doufá, že zopakuje loňský výkon

"Je to dobré, ovšem úplně spokojený nejsem."

Na pozadí větrného a deštivého počasí, tolik typického pro Silverstone, se včera večer ve Scuderia Ferrari Marlboro motorhome setkal Rubens Barrichello s novináři. Média okamžitě chtěla vědět, zda-li může zopakovat svůj výkon z loňského roku, kdy Britskou GP vyhrál.
 
"Doufám v to. Už jen proto, že toto místo opravdu miluji a vždy se mi tu daří," prohlásil. "Od doby co jsem přestoupil k Ferrari, bojuji pravidelně o pole position a kromě roku 2001 se mi daří. Najel jsem zde spoustu kol, které se datují až do mých začátků, kdy jsem žil v Anglii a závodil ve Formuli 3."
 
Barrichello pokračoval předkládáním dalších důvodů k optimismu pro tento víkend. "Před měsícem jsem zde absolvoval úspěšné testy, během kterých jsme dosáhli velkého pokroku. Poté jsme byli úspěšní a já doufám, že to nyní neskončí."
 
Na otázku, jak by shrnul své působení v současné sezóně, odpověděl: "Je to dobré, ovšem úplně spokojený nejsem. Myslím, že jsem mohl ve dvou možná i více velkých cenách vyhrát. Stěžovat si ale nemůžu, protože už teď mám více bodů než v minulém ročníku. Letošní F2004 je fantastické. Sice má menší ´okno´ pro zněny nastavení, ale je to rychlejší auto než to loňské."
 
Počasí je v Silverstone vždy nepředvídatelné, z toho ovšem Barrichello žádné obavy nemá. "Už jsem zde zažil proměnlivé počasí a rád jezdím v dešti, pokud to není tak špatné, že je ovlivněna viditelnost. Nestabilní auto a jízda s nižší přilnavostí jsou zábavné."
 
Text: Vojta Houska