Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Také Force India začne testovat s loňským monopostem

Také Force India začne testovat s loňským monopostem

Nový vůz VJM04 má v plánu představit až při testech v Jerezu.

Force India odhalí svůj nový monopost až před druhými oficiálními předsezonními testy. Pro první testy ve Valencii nasadí svůj loňský vůz.

Ačkoliv většina týmů očekává, že se svými novými vozy vyjede hned 1. až 3. února k prvním testům ve Valencii, Force India doplní týmy Virgin Racing a HRT (psali jsme zde) a svůj vůz představí až při testech v Jerezu.

Otmar Szafnauer z týmu Force India pro tiskovou agenturu Reuters řekl: "Pečlivě jsme zvážili své plány pro začátek sezóny a odhalení nového vozu Force India VJM04.

Tým se zúčastní všech čtyř testů. Pro první test ve Valencii použijeme vůz VJM03 a o týden později vyjedeme v Jerezu s novým VJM04."
Testy v Jerezu se uskuteční ve dnech 10.-13. února.

Většina týmů nicméně věří, že čím dříve budou mít svůj nový vůz, tím lépe porozumí jeho chování na nových pneumatikách Pirelli, Szafnauer si ale myslí, že čas navíc v přípravách vozu bude pro Force Indii přínosem.

"To, že začneme testovat s novým vozem později, nám poskytne několik týdnů navíc ve větrném tunelu a to v době, kdy je naše produktivita nejvyšší, takže můžeme připravit díly pro nový vůz," řekl Szafnauer.

"Vždy jde o kompromis mezi brzkým nasazením svého vozu a ziskem většího množství informací pro oddělení aerodynamiky a my věříme, že to vyjde v náš prospěch, vzhledem k naší kapacitě a zdrojům."

Force India zatím neoznámila svou jezdeckou sestavu pro rok 2011, nicméně mezi největší favority se řadí dvojice Adrian Sutil a Paul di Resta i navzdory tomu, že současný pilot Vitantonio Liuzzi má s týmem smlouvu.