Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren zřejmě napoprvé také s přechodným vozem

McLaren zřejmě napoprvé také s přechodným vozem

Odhalení svého MP4-26 plánuje až po úvodních testech.

McLaren dnes oficiálně oznámnil datum představení svého vozu pro letošní sezónu. Jeho MP4-26 se světu poprvé ukáže 4. února v Berlíně.

Vzhledem k tomu, že první předsezónní testy jsou plánovány na 1. až 3. února, vyvstává otázka, s jakým vozem do nich McLaren vyjede.

Ačkoliv tým z Wokingu konkrétní informaci nesdělil, má se za to, že použije loňský model osazený řadou komponent pro aktuální vůz.

Tim Goss, šéfinženýr loňského vozu McLarenu minulý měsíc řekl, že je nadšený tím, jak vývoj letošního modelu probíhá.

"Vypadá to velice dobře," sdělil Goss. "V tuto chvíli o něm nemůžeme říci mnoho, ale Doug (McKiernan, šéfaerodynamik) a jeho tým odvádějí skvělou práci při tvorbě aerodynamické platformy vozu a vypadá to dobře."

McLaren není zdaleka jediným týmem, který k prvním testům ve Valencii nevyjede s novým vozem. Podobnou situaci oznámily také týmy Force India, Virgin a HRT.

Naopak tým loňských mistrů světa Red Bull Racing tvrdě pracuje na tom, aby měl svůj RB7 hotový už do Valencie a mohl tak získat co nejvíce dat o tom, jak se popasuje s novými pneumatikami Pirelli.

McLaren zároveň popřel spekulace o tom, že by měl pro letošní sezónu změnit barevné schéma svého vozu. Ty se vyrojily poté, co tým představil svou novou kolekci týmového oblečení, které se po letech vrací k černé barvě. McLaren ale tvrdí, že u vozů k barevné změně nedojde.