Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull popírá spekulace o přestupu Vettela k Ferrari

Red Bull popírá spekulace o přestupu Vettela k Ferrari

"Nepůjde, dokud tam bude Fernando Alonso, jinak by byl hloupý."

Red Bull Racing popírá spekulace o tom, že by měl Sebastian Vettel brzy přestoupit k Ferrari. Němec by prý byl hloupý, pokud by tak učinil, dokud s týmem bude Fernando Alonso.

Vettelův kontrakt u Red Bullu vyprší na konci roku 2012 a vedení týmu se jej snaží smluvně zavázat na další tři roky.

I přesto se však objevují zvěsti o tom, že by Vettela mohla lákat představa být součástí historie Ferrari. Alonso přitom na tyto zprávy odpověděl, že by se Němce ve vlastním týmu nebál, neboť jej dosud žádný z jeho týmových kolegů v rámci celé sezóny neporazil.

Motoristický poradce Red Bullu Helmut Marko říká, že Vettel je příliš chytrý na to, aby odešel jen kvůli slavnému jménu.

"Je přirozené, že závodníci sní o Ferrari a Ferrari se ohlíží po skvělých jezdcích, jako je Vettel," řekl Marko v rozhovoru pro německý Bild. "Ale jen kvůli legendě Ferrari nás Sebastian neopustí.

Je dost chytrý na to, aby věděl, že okolnosti by musely být správné. Nepůjde, dokud tam bude Fernando Alonso, jinak by byl hloupý."

Marko zároveň věří, že Red Bull má vše potřebné k tomu, aby dal Vettelovi opět do rukou konkurenceschopné auto a udržel si jej na delší dobu.

"My jsme tým, který vyhrál mistrovství světa. Pokud nabídneme Sebastianovi balík, který je lepší, než ty ostatní, pak neodejde jinam jen kvůli nečí image."

Marko je také přesvědčen o tom, že Vettel může být po Fernandu Alonsovi dalším pilotem, který dovede obhájit svůj mistrovský titul.

"Loni Sebastian přišel o 66 bodů kvůli mechanickým problémům. Tyhle body byly v podstatě odevzdány Fernandu Alonsovi. Pokud dokážeme překonat ty problémy a nebudeme mít smůlu, pak titul obhájíme.

Pak je tu sám Sebastian, mistr světa. Už je o rok vyspělejší a plně zpátky ve svém rytmu."