Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Premiérová VC Ruska může být kvůli olympiádě odložena

Premiérová VC Ruska může být kvůli olympiádě odložena

Mezinárodní olympijský výbor má právo rozhodnout o ročním odkladu.

Premiérová Velká cena Ruska, která je plánovaná na 2014 v ruské Soči, může být o rok odložena, pokud Mezinárodní olympijský výbor (MOV) bude mít pocit, že přípravy na závod mohou omezit přípravy na zimní olympijské hry, které se v Soči konají ve stejném roce.

Ačkoli organizátoři VC Ruska dali na konci roku najevo, že přípravy na olympiádu se nebudou střetávat s přípravami na závod Formule 1, MOV vyjasnil, že má právo velkou cenu odložit, pokud to uzná za vhodné.

"Je dobré mít velkou cenu F1 v Rusku, zde v Soči," řekl výkonný ředitel MOV Gilbert Felli. "Nicméně nechceme, aby zařízení budovaná pro velkou cenu ohrozila stavbu a přípravy na hry.

Když jsme se dozvěděli, že VC by mohla být organizovaná v roce 2014, chtěli jsme vědět, zda tu bude problém. Ve smlouvě, kterou (ruští organizátoři) podepsali, existuje klauzule, která, pokud MOV rozhodne o tom, že to není uskutečnitelné, umožňuje závod odložit do roku 2015."

Rusko oznámilo na konci loňského roku podepsání sedmiletého kontraktu na pořádání velké ceny Formule 1, počínaje rokem 2014.