Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

De la Rosa vyloučil, že by měl závodit pro HRT

De la Rosa vyloučil, že by měl závodit pro HRT

Španěl by se rád vrátil do F1, ale s jiným týmem.

Pedro de la Rosa se nechal slyšet, že by se rád vrátil do Formule 1 v roli závodního jezdce, vyvrátil však, že by o angažmá jednal s týmem HRT.

Devětatřicetiletý Španěl loni v barvách týmu Sauber zaznamenal svůj návrat do závodní sedačky, jenže pro posledních pět závodů byl nahrazen Nickem Heidfeldem. De la Rosa naopak zamířil na Heidfeldovu pozici testovacího jezdce Pirelli.

Jenže vzhledem k tomu, že HRT už je zřejmě posledním týmem s volným místem, de la Rosovy šance na návrat nejsou velké.

"HRT pro mě není volbou," řekl de la Rosa v rozhovoru pro Autosport. "Nevím, jak to do budoucna bude. Jako vždy se snažím najít ve Formuli 1 závodní sedačku, nikdy se nevzdávám.

Pirelli má v plánu odjet během roku ještě nějaké testy. Já nevím, možná budu jezdit pro Pirelli, někde závodit nebo budu ve Formuli 1 v roli rezervního pilota. Příštích několik týdnů bude pro mou budoucnost důležitých."

De la Rosa věří, že by se mohl vrátit na post rezervního jezdce, který v letech 2003-09 zastávál u týmu McLaren, přičemž pomoci by mu měly jeho zkušenosti s pneumatikami Pirelli, kterých by některý z předních týmů možná rád využil.

"Role testovacího jezdce by byla zajímavá, pokud by o ni měl nějaký silný tým zájem. Teď se samozřejmě moc netestuje, takže se musíte dívat po týmech, které mají simulátory a berou pozici testovacího jezdce vážně.

Jednou z mých velkých předností je, že jsem testoval pro Pirelli, takže jsem čerstvý a také vím něco málo o těch pneumatikách. A co je ještě důležitější, loni jsem také závodil. Pokud jako rezervní jezdec usednete do auta, musíte být připraveni.

Těším se, že Pirelli během roku zvýší počet svých testů, protože to by znamenalo, že budu moci absolvovat víc testovacích dnů. Pokud se něco naskytne, fajn, pokud ne, rád zůstanu s Pirelli."