Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Spor o jméno Lotus odložen na březen

Spor o jméno Lotus odložen na březen

Jednání přesto proběhne daleko dřív, než se očekávalo.

Spor o používání jména Lotus ve Formuli 1 byl odložen na březen, dnešní jednání londýnského soudu totiž skončilo zamítnutím žádosti o souhrnný rozsudek a stanovením data pro řádný soudní proces.

Team Lotus se pře se společností Group Lotus o používání jména Lotus ve Formuli 1, přičemž Team Lotus, patřící Tonymu Fernandesovi, chce také soudně řešit předčasné ukončení původně pětileté licenční dohody na používání jména Lotus.

Group Lotus požádala londýnský soud o souhrnný rozsudek, aby nemuselo dojít na řádný soudní proces. To ale soud zamítl a stanovil, že plnohodnotný soudní proces proběhne 21. března, tedy týden před druhým podnikem letošní sezóny, Velkou cenou Austrálie.

Záměrem je přitom vyřešit kauzu během deseti dní, což znamená, že konečný verdikt by měl být znám výrazně dřív, než se původně očekávalo. Podle prvních spekulací se totiž hovořilo o jednání dlouho po skončení letošního ročníku Formule 1.

Ačkoliv soudce Peter Smith nerozhodl o žádném ze sporů, které mezi zmíněnými stranami panují, Tim Lowles, jeden z předních britských expertů na motoristický sport tvrdí, že dnešní rozhodnutí bylo malým vítězstvím pro Team Lotus.

"Žádost o souhrnný rozsudek byla podána společností Group Lotus a ta žádost byla skutečně odvážná. Musíte být vážně sebevědomí, když podáváte žádost, jako je tato, a mně se zdá, já jsem totiž u toho soudu nebyl, že se soudce rozhodl nezkoumat podrobnosti té žádosti. Považoval za lepší rozhodnout o všech záležitostech během řádného slyšení 21. března.

Když už nic, tak je to vítězství pro Team Lotus, protože Group Lotus nebyla schopna dotáhnout svůj požadavek do konce. Nicméně, všechny spory zůstávají viset ve vzduchu zatím nepřišlo žádné objasnění, co se předmětů toho sporu týče."