Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Team Lotus věří, že soud o své jméno vyhraje

Team Lotus věří, že soud o své jméno vyhraje

Proces byl včera naplánován na konec března.

Team Lotus tvrdí, že si v právní bitvě o používání svého jména ve Formuli 1 se společností Group Lotus vyhraje.

Obě strany včera absolvovaly slyšení u londýnského soudu, když Group Lotus podala žádost o souhrnný rozsudek. Soudce Peter Smith ji však okamžitě zamítl a naplánoval termín pro řádné soudní líčení. To se uskuteční 21. března.

V praxi to znamená, že soud začne mezi úvodními dvěma velkými cenami letošního ročníku, které se pojedou v Bahrajnu a Austrálii. Pokud tedy ještě před začátkem sezóny nedojde k mimosoudní dohodě mezi oběma stranami, zahájí tým Tonyho Fernandese letošní ročník pod názvem Team Lotus.

Stáj Tonyho Fernandese vydala v ohlasu na soudní rozhodnutí tiskové prohlášení, ve kterém uvádí: "Team Lotus je nadšený, že jsme uspěli v dnešním slyšení o žádosti o souhrnný rozsudek a že soudce smetl žádost společnosti Group Lotus, aniž by vyslyšel argumenty advokátů obou stran.

Ačkoliv o tomto rozhodnutí nebylo nikdy pochyb, znamená to, že zahájíme sezónu 2011 pod názvem Team Lotus. Ať už jsme jakkoliv očekávali, že soud tuto žádost odmítne, je dobré mít toto rozhodnutí černé na bílém.

Soudce rovněž cítil, že je v nejlepším zájmu všech posunout datum kompletního procesu slyšení na dřívější dobu a to je nyní stanoveno na 21. března, takže nemusíme čekat do podzimu 2011 nebo ještě déle. Nadále věříme, že v plném procesu uspějeme a můžeme se nyní zaměřit na výzvy, které jsou před námi v Mistrovství světa Formule 1 2011."

Šéf týmu Tony Fernandes po včerejším rozhodnutí londýnského soudu na svůj Twitter napsal: "Veliká, veliká spokojenost s dnešním rozsudkem. A ohromná spokojenost, že byl řádný proces posunut na 21. března. Dobro nakonec skutečně vždycky zvítězí."