Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ecclestone připraven jednat o zrušení VC Austrálie

Ecclestone připraven jednat o zrušení VC Austrálie

Melbournská vláda poukazuje na rostoucí ztráty podniku.

Komerční šéf Formule 1 Bernie Ecclestone prohlásil, že je připraven jednat s pořadateli Velké ceny Austrálie o případném předčasném ukončení jejich smlouvy. Reagoval tak na slova primátora města Melbourne Roberta Doyla, který poukazoval na stále narůstající náklady se závodem spojené.

Doyle minulý týden ve svém novinovém sloupku uvedl, že současný stav australské velké ceny je neudržitelný, neboť stále méně s jejím financováním pomáhají sponzoři a větší díl tak zbývá na daňové poplatníky.

Navrhl proto několik možností, jak do budoucna se závodem naložit. Vedle finanční pomoci velkých investorů by mohl řešení představovat přesun na jiný australský okruh, v dalším případě ale také ukončení účasti Austrálie v kalendáři Formule 1.

Ecclestone v rozhovoru pro australské rádio 3AW sdělil, že nemá v úmyslu porušit současnou smlouvu, jejíž platnost trvá do roku 2015, dodal však, že pokud si pořadatelé budou předčasné ukončení přát, je připraven s nimi jednat.

"Pokud si pan primátor myslí, že jsem potrhlý, pak bych mu pravděpodobně mohl pomoci tím, že mu to dokáži," řekl Ecclestone. "Pokud není s podnikem v Austrálii spokojený, pokud chce kontrakt rozvázat, rádi si s ním o tom promluvíme.

Pokud si přeje přestat hostit podnik v Melbourne, rád to s ním projednám. Máme kontrakt a my kontrakty neporušujeme."

Ecclestone nicméně projevil určité překvapení ze zpráv o ukončení pořádání závodu v Austrálii. Podle svých slov byl totiž přesvědčen, že právě podnik v Melbourne býval oblíbený i ze strany investorů.

"Vždycky jsme byli spokojení, protože jsem si vždy myslel, že máme v Melbourne opravdu velikou podporu. Jediným problémem je, že pan primátor o tom pochybuje."