Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Sauber odhalil svůj monopost pro sezónu 2011

Sauber odhalil svůj monopost pro sezónu 2011

C30 má stavět na silných stránkách svého předchůdce.

Sauber v pondělí odhalil svůj nový monopost pro sezónu 2011 s označením C30. Tým věří, že nový model přinese zlepšení jak po stránce rychlosti, tak spolehlivosti, a umožní pravidelné sbírání mistrovských bodů.

Nový vůz švýcarské stáje se vyznačuje vysokým nosem, který se ve Formuli 1 stává již standardem, a lehce štíhlejší zadní částí vozu v porovnání s loňským monopostem. Pod kapotou budou opět vibrovat agregáty Ferrari.

Technický ředitel týmu James Key řekl: "Naším záměrem při vývoji Sauber C30-Ferrari je stavět na silných stránkách C29 a eliminovat jeho slabiny.

Mimo to je pro nás důležité vstoupit do zimních testů s vozem, kterému rozumíme, a pracovali jsme tvrdě, abychom se ujistili, že charakteristiky vozu jdou tím směrem, jakým chceme. Bude třeba se hodně naučit o nových pneumatikách Pirelli a ohledně tohoto se chceme ujistit, že nepřijdou žádná překvapení týkající se ovládání vozu."

Šéf týmu Peter Sauber věří, že C30 posune tým dopředu v oblastech, ve kterých loni ztrácel.

"Chceme pravidelně dojíždět na bodech a jasně vylepšit naši pozici v Mistrovství světa konstruktérů," řekl Sauber. "Sezóna 2010 znamenala 41. rok historie naší společnosti a byl to jeden z nejtěžších roků.

Nikdy předtím jsme nemuseli čelit tolika problémům se spolehlivostí, ale dokázali jsme je v půli sezóny překonat. Implementovali jsme několik promyšlených změn ve struktuře. Angažování Jamese Keye coby technického ředitele přinášelo ovoce již v minulé sezóně a nyní má na starosti vývoj Sauberu C30-Ferrari.

Současně jsme si pro sezónu 2011 dokázali zajistit financování. V těchto ekonomicky tíživých časech je to něco, na co můžeme rovněž pyšní."

Sauber potvrdil, že bude v sezóně 2011 nasazovat KERS dodávaný Ferrari.