Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Budoucnost závodů v Barceloně ohrožena finanční situací

Budoucnost závodů v Barceloně ohrožena finanční situací

Formule 1 se možná bude po roce 2012 stěhovat jinam.

Velká cena Španělska se v Barceloně jezdí již od roku 1991, ale budoucnost bude po roce 2012 záviset na ekonomické situaci, říká to prezident okruhu Artur Mas.

"Kontinuita závodu Formule 1 je garantována pro letošní a pravděpodobně i příští rok," ujišťuje Mas.

"A já věřím, že budeme moct pokračovat i v budoucnu, ale bude to záležet na tom, jak se vyvine ekonomická situace a na tom, jaké výsledky budeme během těchto dvou let mít.

Všichni ví, že máme omezené rozpočty a F1 je prodělečná. Musíme ale brát v úvahu také ekonomický dopad a skutečnost, jak to propaguje zemi. Ovlivňuje to postavení Katalánska ve světě."

Před čtyřmi lety Bernie Ecclestone oznámil novou dohodu s Barcelonou o pořádání Velké ceny Španělska do roku 2016. Mas řekl, že udělá, co bude moci, aby závod udržel, ale zároveň připustil, že neexistuje žádná záruka.

"Situace je taková, jaká je, a já se nesnažím nikoho oklamat. Od prvního dne říkám, že budu mluvit pravdu a mluvit jasně. Vím, jaká je cena pořádání závodu Formule 1 a jsem tu, abych poskytl veškerou svou podporu lidem na okruhu."

"Udělám, co budu moct, abych ten závod F1 udržel, ale nemůžeme skrývat pravdu. Musíme zredukovat rozpočet. Generalitat (katalánská vláda) musí si utáhnout opasek a to ovlivní všechny oblasti. Uvidíme, co se stane letos a příští rok," řekl prezident okruhu.