Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc je zklamaný

Leclerc je zklamaný

Sainz bohužel dosáhl maxima.

Charles Leclerc přiznává, že letošní sezona vypadá na další velké zklamání. Ferrari mělo od začátku roku ambici vyřešit své problémy a dohánět Red Bull, minimálně však držet druhé místo. Místo toho je pravidelně pomalejší než Aston Martin a ve Španělsku nedokázalo konkurovat ani Mercedesu, přestože červené stejně jako černé vozy nastoupily s bočnicemi upravenými ve stylu Red Bullu. Monačan startoval z boxové uličky poté, co v kvalifikaci týmu oznámil zvláštní problémy s řízením vozu. V závodě se dokázal propracovat pouze na 12. místo, trest udělený Júkimu Cunodovi ho dostal na jedenácté. Potřetí v této sezoně nezískal ani bod.

Popravdě řečeno, letos se trápíme více, než jsem očekával,“ přiznal Leclerc v Barceloně. „Už jsme měli několik těžkých dní, že tato neděle pouze zapadla do řady s ostatními. Do závodu jsem vyrazil na tvrdých pneumatikách, které měly být pro nás dobré, ale z nějakého důvodu se mi na nich jeho otřesně. Žádná přilnavost, hlavně vepředu. Je to divné, protože pak jsem ještě použil jiné tvrdé, všechno udělal stejně a ty fungovaly docela dobře.

I podle šéfa italského týmu je aktuálně největším problémem SF-23 jeho nepředvídatelnost.

Co se týče potenciální rychlosti, tak jsme evidentně udělali krok vpřed. Miami je toho důkazem, Carlos startoval z první řady. Co se týče závodního tempa, možná jsme se zlepšili v porovnání s Astonem, ale to nestačí. Ohromně ztrácíme na Mercedes, musíme s tím něco udělat. Naším problémem není neschopnost projet tou nebo onou zatáčkou dostatečně rychle. Naším problémem je nekonzistentnost. Charles měl mnohem lepší poslední stint než první, přestože měl stejnou směs pneumatik. Carlos měl dobrý první i poslední stint, jenže mezi nimi ztratil na soupeře 15 až 20 vteřin,“ řekl Frédéric Vasseur.

Snažil jsem se, ale na výsledku to není moc vidět,“ potěžkal si Carlos Sainz. „Jak jsem řekl před závodem, problémy nám dělají rychlé zatáčky a tento okruh má spoustu rychlých zatáček a asfalt urychlující degradaci pneumatik. Hodně jsem se na trati trápil, hlavně kvůli nepředvídatelnosti vozu. Moje stinty byly optimální, ale lepší než páté místo jsem zde získat nemohl.

Loni byl Leclerc rozčarovaný z průběhu sezony až po letní přestávce, letos už v Barceloně. Foto: Ferrari

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Ferrari