Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tony Kanaan v problémech

Tony Kanaan v problémech

A stejně tak tým De Ferran Dragon Racing.

V sérii většinou pozitivních zpráv týkajících se příprav na letošní sezónu série INDYCAR včera přišla zpráva poněkud méně optimistická. Jeden z nejoblíbenějších jezdců série a šampión z roku 2004 Tony Kanaan nedokázal získat dostatečný balík sponzorských peněz a v letošní sezóně tedy zřejmě nenastoupí v týmu De Ferran Dragon Racing.

Kanaan oznámil, že se mu nepodařilo do stanoveného termínu zajistit dostatečnou sumu peněz, kterou požadovali majitelé týmu. Obě strany nyní zřejmě budou hledat další možnosti, s kým pro letošní sezónu spojit síly. Kanaan sice v úterý oznámil uzavření sponzorské smlouvy s pivovarem Itaipava, otázkou ale zůstává, na kolik závodů a v jakém týmu mu bude zatím blíže neurčená částka stačit.

Zatím není jasné ani to, zda se tým Gila de Ferrana a Jaye Penskeho za současné situace vůbec objeví na startu prvních závodů sezóny. Smutnou skutečností INDYCAR series bohužel i nadále zůstává fakt, že volných kvalitních jezdců je dost, málokterý je však za současné situace schopen přinést týmu požadovanou částku peněz.