Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pět miliónů dolarů pro úspěšného vyzyvatele

Pět miliónů dolarů pro úspěšného vyzyvatele

Finále série INDYCAR v Las Vegas ve velkém stylu.

Přestože bylo již delší dobu známo, že finálový závod letošního ročníku série se uskuteční na oválu v Las Vegas, s oficiálním oznámením a případnými detaily si Randy Bernard dával na čas. Šuskalo se o více či méně fantastických podobách víkendu, kdy tou nejfantastičtější bylo konání dvou závodů, jednoho v ulicích Las Vegas a druhého na oválu. Tedy, nic tak fantastického se nechystá. Přesto však vyrazil Randy Bernard svým včerejším oznámením zřejmě mnoha lidem dech.

"Nabízíme odměnu pět miliónů dolarů tomu jezdci, který není účastníkem série INDYCAR, přihlásí se k finálovému závodu a zvítězí v něm," prohlásil včera na tiskové konferenci Randy Bernard. Je pravděpodobné, že pokud by něco takového prohlásil nekdo jiný, měli by ho pravděpodobně za blázna. Ale Bernard má pověst dobrého obchodníka, který ví co dělá.

Kromě této fantastické odměny pro případného úspěšného vyzyvatele pak obdrží prvních 80 000  fanoušků, kteří si během sezóny zakoupili lístek na kterýkoliv závod série, lístek na finále zdarma.

Otázkou samozřejmě zůstává, nakolik je za současné situace, kdy oválovým závodům jednoznačně po několik uplynulých sezón dominují týmy Penske a Ganassi, vůbec možné, aby právě v Las Vegas zvítězil někdo mimo tyto týmy. Dalším problémem je fakt, že i oválové závodění vyžaduje specifické dovednosti a případný vyzyvatel by tedy musel být buď nadprůměrně talentovaným jezdcem, nebo mít s ovály již značné zkušenosti. Přestože by Bernard zřejmě rád viděl na startu například bratry Buschovy, či Jimmyho Johnsona, reálně vzato jsou případní vyzyvatelé pouze dva: Sam Hornish Jr. (pokud by startoval za Penskeho) a Juan Pablo Montoya (pokud by startoval za Ganassiho). Má to jen malý problém, v sobotu jede NASCAR závod v Charlotte a jak je dobře známo, vedení NASCAR láskou k INDYCAR právě neplane. Ale uvidíme.

Ať už je to plán naprosto utopický, či nikoliv, Randy Bernard ve svém záměru uspěl už nyní. Dostal dnes sérii INDYCAR na stránky těch médií, které za normálních okolností o tyto závody ani nezakopnou.