Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Mercedes podle Brawna ztrácí sekundu na nejlepší

Mercedes podle Brawna ztrácí sekundu na nejlepší

Je však přesvědčen, že Stříbrné šípy budou rychlé.

Šéf Mercedesu Ross Brawn připustil, že pokud chce německý tým porážet nejlepší týmy, musí připravovaný balíček pro závěrečnou sérii předsezónních testů v Barceloně zrychlit Stříbrné šípy o celou jednu sekundu na kolo. Podle něj však je Mercedes schopen tohoto dosáhnout.

Mercedes neměl jednoduchý vstup do zimních testů a na pravděpodobné favority z Ferrari a Red Bullu podle všeho zatím ztrácí. Tým tvrdí, že není důvod k panice, nicméně Brawn naznačil, že Mercedes má na nejlepší vozy sekundovou ztrátu.

"V posledních testech v Barceloně jsme jeli s nízkým množstvím paliva a na superměkkých pneumatikách a byli jsme druhým nejlepším vozem - nemyslím si však, že jsme druhý nejlepší z celkového hlediska," řekl Brawn rádiu BBC Five.

"Myslím, že máme asi sekundu ztráty na pozice, kde bychom chtěli být. A kde chceme být? Samozřejmě se chceme motat na čelních pozicích. Musíme tedy ve vylepšeních najít jednu sekundu, což si myslíme, že je v našich silách, ale nikdy nevíte, co chystají ostatní. Všichni budou mít v Barceloně nové díly.

Pokud někdo přijde s radikálními inovacemi, na které žádný jiný tým nepomyslel, pak se mohou věci změnit. My jsme si však stanovili plán a uvidíme v Melbourne, zda byl tento plán správný. Je zábavné v tuto chvíli spekulovat, ale je to velmi obtížné."

Brawn dodal, že rozhodně nelituje přístupu, kterým se Mercedes v mezisezónním období vydal, a je optimistický ohledně šancí týmu.

"Myslím, že jsme na začátku zmínili, že se musíme leccos naučit ohledně KERSu a pneumatik a že budeme začínat s docela jednoduchým vozem," pokračoval Brawn. "V Barceloně uvidíte něco docela jiného.

Jsme si tak jistí, jak jen můžeme být. Domníváme se, že naše strategie je správná, náš přístup je správný a více budeme vědět při prvním závodu sezóny. Možná po nás budou v Melbourne házet vejce, pokud se všechno nepovede, ale jsme optimističtí."

Brawn rovněž potvrdil, že Michael Schumacher byl plně zapojen do vývoje nového vozu a podporoval přístup týmu při návrhu nového vozu.

"Je toho součástí - ví, co děláme, a proč to děláme," zakončil Brawn.